Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 28-4-2017, 20:32 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      Afbraak oude Jan Blankenstraat bij Stationsplein en foto zoals het was
3 foto`s uit de collectie van Gerard van der Swaluwe
 Mail deze pagina 


Ab Otten | 4-8-2016
Goh wat leuk deze foto uit 1967 tegen te komen. Ik heb in de Jan Blankenstraat gewoond van 1953 t/m 1966. Mijn ouders hadden café DP ( Delftse Poort) op no 109, wij woonden daar inderdaad boven en op de zolder verdieping woonden de familie stevens, mijn Tante Elkly otten die met Han Stevens was getrouwd. Daar waar de tram de straat binnenkomt zit Café DP, net niet te zien, naast de garage van hoefnagels. Tegen over café DP stond op de andere stoep, hoek stationsplein, vaak een viskar van de man met het glazen oog! Wat een leuke herinneringen.

Haagse_Meester | 30-4-2016
@Kees de Ridder: ik zou willen adviseren deze verhalen bij het Haags Gemeentearchief te deponeren en wellicht via deze afdeling alsnog een uitgave te kunnen doen. Alternatief is de Kon. Bibliotheek, naast CS.

Dergelijke verhalen zijn voor toekomstige onderzoekers een ware goudmijn, omdat deze dagelijkse dingetjes doorgaans niet in de geschiedenisboeken terecht komen

Kees de Ridder | 29-4-2016
Ik ben al bijna 65 jaar bevriend met de zoon Charles van de heer Borremans. Hij hoopt in juli 80 jaar te worden. Ik weet dat hij een verhaal van de belevenissen van uitsmijter Alex Blonk in zijn bezit heeft, waarvoor hij helaas geen uitgever heeft weten te vinden. Blonk stierf enige jaren geleden op een leeftijd ruim boven de 90, na verhuisd te zijn naar Zoetermeer.

Monica | 6-4-2016
Vanaf 1960 tot 1974 woonden wij op 79, recht tegenover de fietsenstalling. Ik heb nog mee gemaakt dat de groetenboer zijn zaak verkocht, en daarin kwam toen een wasserij. Een mooie tijd wel, tot dat ook de bakker vertrok en het eerste theehuis kwam. Wij dachten, tijd voor verhuizen dus.

petra hoefnagels | 10-1-2016
Ik woonde op nr 107 en onze fietsenstalling was op nr 105. Later werd dat garage hoefnagels tot het huis gesloopt werd. De fam. Blonk woonde boven de kapper, ome Frans. De fam.Otten woonde boven cafe DP. Later kwam daar de fam Stevens wonen. De sloop van de huizen was denk ik eind jaren 80.

Jan Wichers | 10-9-2015
Bij toeval ben ik op deze site gekomen, ik ben daar komen wonen na de evacuatie uit Scheveningen 1944 op nummer 53 wij woonden naast de bakker Vollebregt en aan de overkant was het transport bedrijf van de Fa. Gemmink verder in de straat hadden wij 2 fietsenmakers een lasbedrijf (waarbij wij carbid jatten om te knallen) een kapper. een café biljart van Harry de Wolf, een garage van de familie Bovet, een snoepwinkel, een groenteman die elke dag met de handwagen op pad ging, het café de Delftse poort en daar speelde de hr. Borremans accordion. Mijn vader heeft met de verschillende mensen zoals Borremans, Blonk in de hongerwinter actie`s ondernomen om aan brandstof en voedsel te komen. Ik heb het bombardement van het bezuidenhout van uit de Jan blankenstraat gezien en ook het fusilleren van onschuldigen mensen op de parallelweg.Ik zou graag nog eens wat willen horen van: Blonk, Borremans, Witlox, broodman, Stikkelorem, Jody Winkelman, fam de leur, de Bruin en Ties Gemmink en zijn zus die bij de padvinderij was. Ik heb nog veel herineringen uit de periode 1944-1950

lucy | 5-7-2015
Kees de Ridder,

Dit is de Jan Blankenstraat. Boven het pand van de kapper, met de "halve"gordijnen waar de jongeman in de deuropening staat woonde Alex Blonk. Als ik het goed heb staat hij voor de deur naar boven te kijken.
Gerard Borremans woonde schuin aan de overkant.
De fam.otten is mij niet bekend.


D-J van der Meer | 24-6-2014
3 november 1975 kwam de keerdriehoek buiten dienst en werd vervangen door de keerlus Oranjelaan.

FransW | 24-6-2014
@Tiktak: de juiste straatnaam is Kraijenhoffstraat

Kees de Ridder | 24-6-2014
Welke Hagenaars kennen uit deze straat nog de bekenden Herman Otten jr. zoon van de bekende bananenkoning Haagse Markt ( café ) de uitsmijter Alex Blonk, die boven dat café woonde volgens mij. Voor bruiloften met accordeonmuziek kon je terecht bij Gerard Borremans ( de knoppenvirtuoos ).

Hans | 19-6-2014
Ok, bedankt voor de info.

Tiktak | 18-6-2014
@ Hans,

In 1989 zijn deze huizen gesloopt, samen met de Kraayenhofstraat.

Vic78 | 18-6-2014
@Hans, exacte datum is mij niet bekend. gezien het feit dat de witte kadett op een van de foto`s is afgebeeld, geeft aan dat het 1985 of net iets later geweest moet zijn.

Hans | 18-6-2014
Kan iemand mij vertellen in welk jaar de foto`s van de sloop gemaakt zijn, en wanneer de keerdriehoek defintief buiten dienst is gesteld. Ik weet dat in 1975 lijn 11 via lus Hofwijckstraat - Oranjelaan - Stationsweg enz. ging rijden en herinner me dat de driehoek er nog jaren heeft gelegen. Mogelijk is er bij een calamiteit nog weleens gebruik van gemaakt.


Lijn 999 | 18-6-2014
Zonde dat het allemaal gesloopt is. Wat we ervoor terug gekregen hebben? Niet om aan te zien.
En dit museumstel zien we al jaren niet meer op straat

Huub van Keulen | 17-6-2014
Op 15 juli 1967 stond ik daar ook om een gereserveerde rit met 810+769 te fotograferen. Dit museumstel werd in de stijl van 1927 opgeknapt om het 40-jarig jubileum van lijn 11 te vieren.

Tiktak | 17-6-2014
Vlaggetjesdag, ritten met 810 + 753(?) met verplicht driehoeken om dat de sporen onder de Kap verdwenen zijn

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    3452


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>