Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 23-4-2017, 20:28 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst dinsdag 19 januari 2016 om 14:46 uur. 

Floor Vermeulen neemt petitie bezorgde chauffeurs in ontvangst

DEN HAAG - Tientallen bezorgde buschauffeurs verzamelden zich op 18 januari 2016 voor het Huis van de Provincies. Ze maken zich zorgen over de werkgelegenheid in het OV en boden gedeputeerde Floor Vermeulen (Zuid-Holland) een petitie aan.Hierin worden de provincies als concessieverlener in het OV gevraagd in gesprek te gaan met de chauffeurs en samen te kijken naar mogelijke oplossingen voor deze verslechtering van die werkgelegenheid.

Gedeputeerde Vermeulen, die namens de 12 provincies en 2 vervoerregio’s de petitie en vele handtekeningen van chauffeurs in ontvangst nam, bedankte de aanwezigen voor hun komst: "Chauffeurs zijn het visitekaartje voor het openbaar vervoer. Het is goed dat u hier bent. Ik zal uw zorgen bespreken met mijn collega-gedeputeerden uit de elf andere provincies."

Vrijwilligers
In de door FNV Streekvervoer geschreven petitie laten chauffeurs weten zich met name zorgen te maken over het verdwijnen van lijnen buiten het stedelijke gebied. Wanneer deze verdwijnen, komt het voor dat vrijwilligers met bijvoorbeeld buurtbusjes de lijnen (gedeeltelijk) overnemen. De chauffeurs zien dit als werkverdringing en roepen de provincies op tijdig in overleg te gaan met FNV Streekvervoer alvorens het reguliere OV vervangen dreigt te worden door vrijwilligers.

Lastige keuzes
Vermeulen zegde toe met een reactie namens de 12 provincies te komen. Hij schetste in aanwezigheid van de chauffeurs alvast de lastige financiële situatie waarin provincies zitten: "Landelijke bezuinigingen op het OV enerzijds en een veranderende vraag naar dat OV anderzijds zorgen ervoor dat we soms lastige keuzes moeten maken. Ik ben me ervan bewust dat dit gevolgen heeft voor u. We nemen uw zorgen dan ook uiterst serieus."

 Mail deze pagina HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 23 APRIL 2017

 - HTM zet extra bussen in tijdens The Life I Live Festival

 - Buschauffeur met glimlach sterft uit - 12 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 22 APRIL 2017

 - D66: Den Haag krijgt de stadsentree die het verdient - 5 reacties

 - SP Zuid-Holland: Investeer meevaller in goed en betaalbaar OVGelezen: 1081 keer.