Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 27-4-2017, 20:42 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst woensdag 20 januari 2016 om 12:52 uur. 

`Spekgladde roosters blijven gevaarlijk door halfbakken oplossing`

DEN HAAG - Groep de Mos / Ouderen Partij is niet tevreden met de halfbakken oplossing voor de spekgladde roosters in de Grote Marktstraat. Er zijn nu bordjes met de tekst ‘slipgevaar’ geplaatst, waarvan de lokale partij dacht dat die een tijdelijke oplossing zouden zijn. Als dit de enige voorzorgsmaatregel is, is het niet genoeg. De roosters blijven spekglad!Door die spekgladde roosters, die door de hele Grote Marktstraat te zien zijn, gaat de ene na de andere persoon op z’n snufferd als het een beetje heeft geregend. De gemeente Den Haag heeft er na schriftelijke vragen van Groep de Mos / Ouderen Partij bij Q-park, dat beheerder is van de roosters, op aangedrongen een oplossing te bedenken voor dit euvel.

Helaas lijkt het erop dat de oplossing slechts bestaat uit het plaatsen van bordjes met de tekst ‘slipgevaar’ op de roosters. Fractievoorzitter van Groep de Mos / Ouderen Partij Richard de Mos stelt dat er meer moet worden gedaan. “Dit blijft gevaarlijk. We willen niet dat het winkelend publiek straks met blauwe plekken thuiskomt. Waarom komen er geen slipbestendige roosters? Dat is toch een veel slimmere oplossing?”

Bovendien blijkt uit een mini-veldonderzoek van Groep de Mos / Ouderen Partij dat niet alle roosters in de Grote Markt zijn voorzien met bordjes met de tekst ‘slipgevaar’. De Mos: “Juist op die plekken, waar veel mensen ‘s avonds gaan stappen en / of winkelen op koopavonden, blijft het dus gewoon gevaarlijk. Bovendien, al zouden er overal bordjes komen: die kun je helemaal niet zien in het donker!”

De Haagse partij stelt vervolgvragen aan het stadsbestuur in de hoop dat er toch nog iets gaat veranderen om de Grote Marktstraat veiliger te maken voor het winkelend en uitgaanspubliek.

 Mail deze pagina HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 27 APRIL 2017

 - Trolleyvloot Arnhem gemoderniseerd - 4 reacties

 - 5000 verkeerslichten, maak ze energieneutraal - 2 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 26 APRIL 2017

 - CDA en VVD: Snel aan de slag met nieuwe Aso-wet - 2 reacties

 - Opening Japanse tuin in ClingendaelGelezen: 1087 keer.