Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 27-4-2017, 20:42 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst woensdag 27 januari 2016 om 15:16 uur. 

Vernieuwd Den Haag Centraal 1 februari open

DEN HAAG - Het vernieuwde station Den Haag Centraal is na jaren van verbouwing klaar voor de toekomst. Maandag 1 februari is de officiële opening.De openingshandeling wordt gedaan door staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu en burgemeester Van Aartsen. Zij doen dit samen met een nu nog onbekende reiziger. Grijp uw kans en kom om op 1 februari om 12.00 uur naar de stationshal en wie weet bent u wel die reiziger!

Programma
De hele dag is het feest op het station: er zijn gratis optredens met muziek, comedy en dans.
Zo plaatst ras-Hagenees en schrijver-dichter Boozy de Kok de waan van de dag op 1 februari in Haags perspectief. En vinden er zogenaamde Instawalks plaats door het station. De hele dag door zijn er verschillende muzikale optredens. Van reggae in de vroege ochtend tot Haagse hits in de avond. Of kom luisteren naar jong poptalent en Haagse muzieklegendes.

Lees het volledige programma op www.denhaagnieuwcentraal.nl.

Vernieuwde inrichting
In het vernieuwde stationsgebouw komt al het openbaar vervoer samen. De vernieuwing van deze openbaar vervoersterminal (OV-terminal) was nodig, omdat in de toekomst nog meer mensen gebruik maken van het station.

Den Haag Centraal heeft een OV-servicewinkel, waar over alle OV-vervoerders op het station reisinformatie te vinden is. In de stationshal vindt de reiziger verder tal van winkels en horecavoorzieningen.

Omgeving station
Het station is 1 van de belangrijkste entrees van de stad. Door de komst van New Babylon en de vestiging van de Leidse Universiteit op het Anna van Buerenplein is dit gebied nu een centrale plek in de stad waar mensen wonen, werken, studeren en elkaar ontmoeten.
De komende jaren krijgt ook het Koningin Julianaplein een gedaanteverwisseling. Onder het plein komt een grote ondergrondse fietsenstalling. Het busplatform wordt vernieuwd en het Haags Startstation Erasmuslijn wordt in gebruik genomen.

 Mail deze pagina HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 27 APRIL 2017

 - Trolleyvloot Arnhem gemoderniseerd - 4 reacties

 - 5000 verkeerslichten, maak ze energieneutraal - 2 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 26 APRIL 2017

 - CDA en VVD: Snel aan de slag met nieuwe Aso-wet - 2 reacties

 - Opening Japanse tuin in ClingendaelGelezen: 1342 keer.