Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 20-11-2017, 20:29 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst dinsdag 9 februari 2016 om 15:57 uur. 

Haagse GTL`s naar Sarajevo?

Door Nick Roestenburg / Hugo Richter

DEN HAAG - Op een Bosnische website is een verhaal te lezen over de mogelijke komst van Haagse GTL`s naar Sarajevo. Een bijzonder bericht, omdat daarover in het Haagse niet veel, dan wel niets bekend is.Vertaling van het artikel is:
De burgers van Sarajevo zouden in de toekomst in trams kunnen gaan rijden die zijn geschonken door HTM, openbaar vervoerder in Den Haag.

Volgens de projectleider van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, Vesna Stevovic, zou er nog steeds geen concreet akkoord zijn waarin de details van de donatie zijn verwerkt, maar er is wel een bevestigd contact tussen HTM in Den Haag en de regering van Sarajevo (Kanton).

Het verhaal begon enkele maanden geleden tijdens een bezoek van één van de managers van HTM aan Sarajevo.

"Deze vond Sarajevo heel mooi en leuk maar was verbaasd over de slechte toestand van de trams van het openbaar vervoerbedrijf. Hij kreeg het idee toen hij las dat Sarajevo onlangs een aantal trams had ontvangen uit Turkije." Dit zegt Stevovic voor Klix.ba. Hij legt uit dat HTM zijn trams aan het vernieuwen is. De GTL8 wordt vervangen door een lage vloer tram. De GTL8 wagens die niet meer nodig zijn zouden naar Sarajevo kunnen.

Er is contact gelegd met de medewerkers van het Ministerie van Verkeer van het Kanton Sarajevo en uit dit contact blijkt dat de GTL8 de juiste tram zou kunnen zijn en dat dit zeer gewenst is. Het Ministerie van Verkeer in Sarajevo bevestigd dit contact en zal binnenkort de informatie voor het publiek beschikbaar stellen.

Link naar het originele artikel: www.bhbus.ba/2016/02/06/donacija-iz-holandije-sarajevo-bi-uskoro-moglo-dobiti-nove-tramvaje/
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 20 NOVEMBER 2017

 - MRDH reserveert 28 miljoen voor maatregelen in het OV - 3 reacties

 - Politie zoekt getuigen bedreiging trambestuurder


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 19 NOVEMBER 2017

 - Volgend weekend geen treinverkeer tussen Woerden en Den Haag - 1 reactieGelezen: 2519 keer.