Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 25-4-2017, 20:37 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zaterdag 13 februari 2016 om 15:17 uur. 

Weer een stap vooruit met ontwikkelingen gebied Hollands Spoor

DEN HAAG - De PvdA is blij dat de ontwikkeling van het voormalig Belastingkantoor bij Hollands Spoor eindelijk in beweging komt. Doordat het college het zogenoemde ‘voorkeursrecht’ toepast op het gebouw moet er nu op korte termijn beweging komen in de ontwikkeling van het gebouw.Dat is goed nieuws, want het kan niet zo zijn dat de eigenaar zo’n prominent gebouw jarenlang leeg laat staan en versloffen. Dat is slecht voor de leefbaarheid in de omgeving. “De gemeente kiest ervoor om een rol te spelen in de ontwikkelingen bij Hollands Spoor. Wij denken dat dit de ontwikkelingen van de stadsentree bij Hollands Spoor ten goede komt. Wat ons betreft gaat het zo snel mogelijk”, stelde PvdA-raadslid Jeltje van Nieuwenhoven in de raadsvergadering.

De ontwikkelingen rondom Hollands Spoor zijn het laatste jaar flink op stoom gekomen. De straat van Hollands Spoor naar het centrum (de Stationsweg) is eerder al flink opgeknapt en is beter toegankelijk voor wandelaars en fietsers. Ook de nieuwe Albert Heijn en de kleine restaurants in het gebied rondom het station vergroten de levendigheid van het gebied. Dat is goed voor de stad, het veiligheidsgevoel wordt groter en het is wel zo fijn dat de omgeving er goed uitziet als je aankomt in Den Haag op Hollands Spoor.

Op termijn zal er ontwikkeling komen van het belastingkantoor. De PvdA loopt alvast vooruit op de eventuele verbouwing. “Het moge duidelijk zijn dat de PvdA tijdens die ontwikkeling wil dat zowel wandelaars als fietsers zonder hinder langs de bouwwerkzaamheden kunnen passeren”, zei Jeltje van Nieuwenhoven. Wanneer de ontwikkeling plaatsvindt is nog niet duidelijk, maar gelukkig heeft de wethouder de PvdA nu al verzekerd hier keurig werk van te maken.
 Mail deze pagina HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 25 APRIL 2017

 - Museon ontdekt uniek filmmateriaal over dagelijks leven in Den Haag - 2 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 24 APRIL 2017

 - Metropoolregio vraagt vervoerders om slimme inzet bus - 8 reacties

 - Vragen toegankelijkheid tramhaltes voor rolstoel gebruikers - 16 reactiesGelezen: 1362 keer.