Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 29-4-2017, 14:37 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst donderdag 18 februari 2016 om 15:42 uur. 

PVV Den Haag wil raadsrapporteur Metropoolregio

DEN HAAG - De PVV in de Haagse gemeenteraad wil een raadsrapporteur benoemen die de Metropoolregio Rotterdam/Den Haag (MRDH) scherp in de gaten gaat houden. De partij stelt dat er momenteel te weinig grip is op de besluitvorming en dat raadsleden slecht zijn geïnformeerd.Raadslid Elias van Hees: “Raadsleden hobbelen nu achter de besluitvorming aan, zijn slecht geïnformeerd en er is een enorm democratisch tekort. Een raadsrapporteur zou in elk geval nog de besluitvorming kunnen monitoren en zo de Haagse wethouder op scherp zetten. Het enige wat de raad nu in handen heeft is een zienswijze die men kan indienen op plannen van de MRDH, maar niemand weet wie in het stadhuis deze precies opstelt. Ook hierin zou de raadsrapporteur een rol kunnen en ook moeten spelen wat ons betreft.”

Ook wijst de PVV erop dat het vroegere Stadsgewest Haaglanden in elk geval nog raadsleden in het bestuur had zitten, nu zijn dit enkel wethouders van de 23 deelnemende gemeenten. Ook gaat de zeggenschap bij belangrijke bestuurlijke besluiten over HTM binnenkort volledig naar de MRDH, waar nu nog de gemeente als grootaandeelhouder direct een stem heeft. De risico’s blijven echter liggen bij de aandeelhouders (gemeente Den Haag en Abellio), terwijl die geen zeggenschap meer hebben.

Vandaag spreekt de raadscommissie over de toekomst van HTM. De PVV zal vragen om een overzicht van alle bevoegdheden die de gemeente Den Haag gaat overdragen aan de vervoersregio.

 Mail deze pagina HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 29 APRIL 2017

 - Nieuw tramspoor voor Erasmusbrug....in Den Haag - 2 reacties

 - “Parkeernorm belemmert binnenstedelijke woningbouw”


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 28 APRIL 2017

 - 52 parkeerplaatsen op slechts 133 m2 stadsgrond - 10 reacties

 - Tentoonstellingen over Haagse armoedezorgGelezen: 1028 keer.