Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 23-11-2017, 14:01 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 26 februari 2016 om 14:47 uur. 

Voor Beter OV: Groningen begaat historische vergissing

GRONINGEN - De gemeenteraad van Groningen heeft ingestemd met de nieuwe visie op de binnenstad. Hierbij hoort het weren van bussen van de Grote Markt én rond de A-Kerk. Voor Beter OV vindt dit een historische vergissing.


In 2008 waren er plannen om de tram naar Groningen te halen.

In en rond de stad Groningen is de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in het bereikbaar maken en houden van de stad. Een van de grote successen is de introductie van Q-link, waarbij de regio met de stad Groningen verbonden wordt via een snel, comfortabel en behoorlijk rendabel busnetwerk dat frequent rijdt. Hierbij is nodig dat deze bussen door het centrum van de stad rijden.

De aangenomen plannen zetten deze ontwikkelingen op zijn minst stevig onder druk. De omleiding over de Diepenring biedt door het drukke verkeer nu al geen oplossing en met de opening van de parkeergarage onder het nieuwe Forum zal de druk op deze weg alleen maar toenemen. Daarnaast vormt de loopafstand voor veel reizigers een barrière. Een halte aan de Diepenring is te ver weg voor veel reizigers, terwijl het Zuiderdiep door haar drukte en uitgestrektheid geen goed alternatief biedt voor zowel de Grote Markt als de A-Kerk. Vage plannen over golfkarretjes, kleine busjes of treintjes om de toegenomen afstand te overbruggen zijn slechts schijnoplossingen.

Voor Beter OV vindt het goed dat Groningen met een nieuwe binnenstadvisie komt waarbij de binnenstad een opknapbeurt krijgt, maar vraagt de gemeente Groningen de plannen voor het openbaar vervoer opnieuw te gaan bekijken. De veranderende vervoersstromen zijn onvoldoende in beeld gebracht, terwijl er ook onvoldoende onderbouwing van de veranderingen in de reistijden is vanwege zowel aan de oostzijde de drukte van het verkeer op de Diepenring als aan de zuidwestkant op de Eeldersingel en rond de Westerhaven.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 23 NOVEMBER 2017

 - CDA: Gemeente moet OV Stadsdeelkantoor Leyweg meer stimuleren

 - FNV: Acties bij streekvervoer op komst


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 22 NOVEMBER 2017

 - AD: HTM-ers boos over uitstel cashloos betalen - 2 reacties

 - Groep de Mos wil latere trein vanaf Den Haag CS - 8 reacties

 - CNV: Werknemers en klanten busbedrijven dupe van nieuwe Europese regelsGelezen: 1732 keer.