Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 29-4-2017, 20:37 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zaterdag 5 maart 2016 om 15:22 uur. 

Proef met pinnen en contactloos betalen in Arriva-bussen

DEN HAAG - Bij Arriva kunt u in de stads- en streekbussen en op alle HOV-buslijnen (R-net en Qliners) een losse buskaart kopen bij de buschauffeur: de Gemakskaart. Maar hoe gemakkelijk zou het zijn als u die Gemakskaart met uw betaalpas kunt betalen? Met uw pincode of zelfs contactloos? Arriva laat het u alvast uitproberen in de stadsbussen van Alphen aan den Rijn en Gouda.Tot en met 30 april 2016 kunt u pinnen én contactloos betalen in de volgende bussen:

Stadsdienst Alphen aan den Rijn

• Buslijn 1 via Ridderveld-Oost en -West
• Buslijn 2 via Ridderveld-West en -Oost
• Buslijn 3 via Kerk en Zanen en Rijnhaven
• Buslijn 4 via Rijnhaven en Kerk en Zanen

Stadsdienst Gouda

• Buslijn 1 via Plaswijck en Groenhoven
• Buslijn 3 via Goverwelle
• Buslijn 4 via Groenhoven en Plaswijck

Hoe werkt het?
U stapt in de stadsbus en laat de buschauffeur uw bestemming weten. De buschauffeur vertelt welke Gemakskaart u nodig heeft, en vraagt hoe u wilt betalen: contant of met uw betaalpas. Want natuurlijk kunt u ook nog altijd contant betalen. U krijgt dan de reguliere Gemakskaart als vervoerbewijs. Pint u of betaalt u contactloos? Dan is uw pinbon uw vervoerbewijs. De buschauffeur stempelt uw pinbon op de voorkant af. Bewaar die dus goed, want u heeft de bon nodig bij controle of een eventuele overstap.

Uw vervoerbewijs
De pinbon geeft u precies dezelfde rechten als de reguliere Gemakskaart:

• Uw pinbon is uitsluitend geldig als vervoerbewijs mét stempel van de buschauffeur, en alleen op de dag van afgifte. Wij vragen u de pinbon bij controle of een eventuele overstap te tonen.
• De pinbon geldt bij een overstap als vervoerbewijs in de stads- en streekbussen en op de HOV-buslijnen (R-net en Qliners) van Arriva in de regio Duin- en Bollenstreek, Leiden, Rijnstreek en Midden-Holland.
• U kunt alleen met de pinbon overstappen op de buslijnen 195/295 (Utrecht- Rotterdam) als Arriva rijdt; de pinbon geldt niet in de bussen van Connexxion. De pinbon is niet geldig in bus 45, de buurtbus en de OV-taxi.
• Wilt u voor meerdere personen een Gemakskaart kopen? U kunt in één keer het volledige bedrag pinnen of contactloos betalen. Uw pinbon vermeldt in dat geval het totaalbedrag. Bij een eventuele overstap vraagt de buschauffeur hoeveel personen op de pinbon reizen. Hij kan dan controleren of het aantal personen overeenkomt met het bedrag op de bon. Reist u bijvoorbeeld samen met twee andere personen en koopt u elk een Gemakskaart van € 2,-? Dan is het bedrag op uw pinbon € 6,-.

Benieuwd naar uw mening
U kunt voorlopig alleen pinnen en contactloos betalen in de stadsbussen van Alphen aan den Rijn en Gouda. De proef duurt tot en met 30 april 2016. Vóór Arriva deze nieuwe betaalmogelijkheid invoert op al haar bussen, willen ze eerst van u weten of u tevreden bent over deze nieuwe mogelijkheid van betalen in de bus. Is betalen met uw betaalpas makkelijker en prettiger? En sneller dan contant betalen? Daarom houdt Arriva een kort onderzoek onder reizigers die pinnen of contactloos betalen.

Vul hier de vragen van het onderzoek in.

 Mail deze pagina HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 29 APRIL 2017

 - Nieuw tramspoor voor Erasmusbrug....in Den Haag - 3 reacties

 - “Parkeernorm belemmert binnenstedelijke woningbouw”


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 28 APRIL 2017

 - 52 parkeerplaatsen op slechts 133 m2 stadsgrond - 11 reacties

 - Tentoonstellingen over Haagse armoedezorgGelezen: 1494 keer.