Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 20-11-2017, 20:29 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst maandag 7 maart 2016 om 16:59 uur. 

Haagse Stadspartij wil second opinion over Scheveningseweg

DEN HAAG - De kaarsrechte Scheveningseweg was in 1655 door haar lengte en de kenmerkende bomenrijen een bezienswaardigheid in Noordwest Europa. De Haagse Stadspartij vraagt zich af of de karakteristieke bomenrijen en het lommerrijke karakter van de Scheveningseweg behouden kan blijven nu er plannen zijn de tramrails te vervangen.Al eerder stelde de Haagse Stadspartij schriftelijke vragen over het behoud van de bomen. In de beantwoording stelde het college dat door de slechte technische staat van de rails vervanging noodzakelijk is maar het probleem daarbij is dat de boomwortels zijn vergroeid met de spoorconstructie. Het vervangen van de rails zou niet kunnen zonder het ernstig beschadigen van de bomen.
De gemeente zal binnenkort een denktank in het leven roepen met bewonersorganisaties en belangenorganisaties (ROVER, de fietsersbond, AVN) om met elkaar te bezien op welke wijze een nieuwe trambaan kan worden ingepast.

De Haagse Stadspartij is blij met dit overleg maar heeft de vervanging van de rails op de agenda gezet om aan te dringen op een second opinion van een onafhankelijk onderzoeksbureau om te kijken of er toch niet mogelijkheden zijn om alle bomen te behouden.

“Dit is een unieke bomenrij die onlosmakelijke verbonden is met de Scheveningseweg”, zegt Gerwin van Vulpen raadslid van de Haagse Stadspartij. “Er moet alles in het werk gesteld worden om de bomen te behouden!”
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 20 NOVEMBER 2017

 - MRDH reserveert 28 miljoen voor maatregelen in het OV - 4 reacties

 - Politie zoekt getuigen bedreiging trambestuurder


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 19 NOVEMBER 2017

 - Volgend weekend geen treinverkeer tussen Woerden en Den Haag - 1 reactieGelezen: 1687 keer.