Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 27-4-2017, 20:42 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst donderdag 10 maart 2016 om 11:43 uur, bron: www.treinreiziger.nl

Hermes wil OV toegankelijk maken voor laaggeletterden

DEN HAAG - Hermes wil het openbaar vervoer toegankelijk maken voor laaggeletterden. Voor hen is het openbaar vervoer nu vaak lastig, omdat ze de ov-informatie niet goed begrijpen.Hermes gaat samen met stichting Lezen en Schrijven hoe de toegankelijkheid van het openbaar vervoer voor laaggeletterden verbeterd kan worden. "Er zijn in de leeftijdscategorie 15-65 jaar 1,3 miljoen laaggetterden. Als zij niet begrijpen hoe ze van a naar b kunnen reizen, blijven ze weg. Een busstation waar de bus een dynamisch vertrekperron heeft is voor hen bijvoorbeeld lastig" legt woordvoerder Hendri Beltman uit.

Beltman noemt nog een voorbeeld. "We gebruiken soms termen als dichtst bijzijnde halte. Dat is voor laaggeletterden moeilijk taalgebruiken". Hermes maakt net als Connexxion en Veolia onderdeel uit van Transdev. Binnen Transdev geeft Beltman workshops om collega`s na te laten denken over de problematiek.

Hermes heeft onlangs opnieuw de concessie Zuid-Oost Brabant gewonnen. "We hebben dit uit eigen initiatief in ons aanbod opgenomen" legt Beltman uit. Het bedrijf gaat daarvoor in overleg met laaggeletterden of mensen die in het verleden niet goed konden lezen en schrijven. Ook wordt stichting Lezen en Schrijven betrokken.

In de regio Eindhoven, wat de eerste aandachtsregio is, kan 10,7% van de inwoners niet goed lezen of schrijven. Dat komt neer op 23.000 personen. Wat voor oplossingen naar voren zullen komen om de informatie ook voor hen zo begrijpelijk mogelijk te maken durft Beltman niet te zeggen. Als de oplossingen aanslaan, dan kunnen ze ook in andere regio`s waar Transdev actief is worden toegepast.

 Mail deze pagina HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 27 APRIL 2017

 - Trolleyvloot Arnhem gemoderniseerd - 4 reacties

 - 5000 verkeerslichten, maak ze energieneutraal - 2 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 26 APRIL 2017

 - CDA en VVD: Snel aan de slag met nieuwe Aso-wet - 2 reacties

 - Opening Japanse tuin in ClingendaelGelezen: 1070 keer.