Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 20-11-2017, 20:29 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 18 maart 2016 om 15:07 uur. 

Refill my cup! winnaar Slim OV Idee 2016

DEN HAAG - De winnaar van de Slim OV-idee vakprijs van 10.000 is Refill my cup! van Tanja Rietberg. Dit maakte Christel Mourik, wethouder Nissewaard en ambassadeur Mobiliteitsinnovatie van de Vervoersautoriteit Metropoolregio Rotterdam Den Haag vandaag bekend tijdens de prijsuitreiking.Refill my cup!, de naam zegt het al: vul onderweg bij een kiosk je thermoskan of warmtebeker met koffie of thee. Treinreizigers nemen vaak een warmtebeker met koffie of thee mee van huis. Bijvullen van de beker bij een kiosk is een duurzame en goedkopere oplossing, dan bij aankomst koffie in een beker kopen.

Christel Mourik: De charme van het idee zit in de eenvoud. Duurzaam koffie drinken draagt bij aan een prettige reisbeleving.

Ruim 130 ideen zijn in deze editie van Slim OV Idee beoordeeld door de jury. De jury beoordeelde Refill my cup! als een milieubewust idee, waar veel reizigers dagelijks gebruik van kunnen maken. Bovendien is het een handzaam idee dat op korte termijn te realiseren is.

De NS gaat samen met de prijswinnaar aan de slag om dit idee verder uit te werken.

Publieksprijs
Ook het publiek kon stemmen op hun favoriete idee. De bijbehorende prijs, een cheque van 1.250,00, is gewonnen door Kim van Veldhuijzen en Lexanne Sluijter met hun idee De Omzetter. Dit is een applicatie die omroepberichten in het OV omzet naar tekstberichten op de smartphone.

Slim OV-idee
Met de prijsvraag willen de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de vervoersbedrijven (NS, RET, Connexxion, Waterbus, HTM en Veolia) studenten en young professionals uitdagen in de huid van de reiziger te kruipen en op zoek te gaan naar innovatieve ideen. De ideen worden door een vakjury beoordeeld op de meerwaarde voor de reiziger, duurzaamheid, innovatie en vernieuwing.

Kijk op www.slimovidee.nl voor meer informatie over de campagne en de ingezonden ideen.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 20 NOVEMBER 2017

 - MRDH reserveert 28 miljoen voor maatregelen in het OV - 4 reacties

 - Politie zoekt getuigen bedreiging trambestuurder


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 19 NOVEMBER 2017

 - Volgend weekend geen treinverkeer tussen Woerden en Den Haag - 1 reactieGelezen: 1609 keer.