Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 20-11-2017, 20:29 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst woensdag 23 maart 2016 om 16:05 uur. 

Groep de Mos wil onderzoek naar gatis openbaar vervoer
Richard de Mos: “Als je drie keer op rij filehoofdstad wordt ontbreekt er een verkeersvisie”

DEN HAAG - Groep de Mos in de Haagse gemeenteraad maakt zich ernstig zorgen over het dichtslibben van het Haagse wegennet, zodanig dat de Hofstad voor de derde keer op de rij de titel ‘Filehoofdstad van Nederland’ op haar naam mag schrijven.Fractievoorzitter Richard de Mos: “De gedachte van een centrale ringweg heeft Den Haag laten varen en de ambities voor grote verkeersingrepen, zoals ongelijkvloerse kruisingen op de Lozerlaan en het ondertunnelen van het Telderstracé op de Noordwestelijke Hoofdroute, staan al jaren in de ijskast. Ik wil van het stadsbestuur een verkeersvisie om de doorstroming in onze stad weer optimaal te maken”.

Metropoolregio
Daarbij wil De Mos weten of deelname aan de Metropoolregio er niet voor heeft gezorgd dat alle zeggenschap over het eigen verkeersbeleid in Den Haag teniet heeft gedaan.

“Als Den Haag niet meer over het eigen verkeersbeleid gaat, dan moet het binnen de Metropoolregio zo snel mogelijk met de vuist op tafel slaan. Onze stad slibt dicht en daar moet zo snel mogelijk een oplossing voor komen”, aldus De Mos die zich zorgen maakt over het weggeven van bevoegdheden aan de Metropoolregio.

Openbaar vervoer
De partij wil naast een verkeersplan voor de doorstroming ook onderzocht hebben hoe het openbaar vervoer beter gebruikt kan worden, zodat de mensen eerder geneigd zijn om de auto te laten staan.

“Er zijn onderzoeken die laten zien dat gratis openbaar vervoer leidt tot afname van het autogebruik. Onze partij pleit al langer voor gratis ov voor 65-plussers. Onderzoek nu eens wat gratis openbaar vervoer of in ieder geval een fikse verlaging van de tarieven de stad kan opleveren. Straks een vierde jaar op rij filehoofdstad worden is wat ons betreft geen optie. De economische schade die daarmee geleden wordt is enorm”, aldus Richard de Mos.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 20 NOVEMBER 2017

 - MRDH reserveert 28 miljoen voor maatregelen in het OV - 4 reacties

 - Politie zoekt getuigen bedreiging trambestuurder


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 19 NOVEMBER 2017

 - Volgend weekend geen treinverkeer tussen Woerden en Den Haag - 1 reactieGelezen: 1496 keer.