Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 18-11-2017, 14:09 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst donderdag 24 maart 2016 om 15:43 uur. 

Boete zwartrijden verhoogd naar 50 euro

DEN HAAG - Staatssecretaris S.A.M. Dijksma van Infrastructuur en Milieu (I&M) besloot onlangs de boetes voor zwartrijden in het openbaar vervoer met ingang van 1 april 2016 te verhogen van 35 euro naar 50 euro.Ook worden de administratiekosten bij het niet betalen van een boete verhoogd van 10 euro naar 15 euro. Deze boete is gelijk voor bus en tram.

HTM kan deze boete opleggen aan reizigers die gebruik maken van het openbaar vervoer of openbaar vervoer voorzieningen en bij controle geen geldig vervoerbewijs kunnen tonen. De reiziger is dan verplicht deze boete betalen, plus de verschuldigde ritprijs. Zie voor meer informatie de officile publicatie in de Staatscourant: http://bit.ly/22nDL9S

Een HTM-controleur bepaalt of iemand die geen geldig vervoerbewijs heeft een zogeheten controlekaart krijgt aangeboden waarmee het uitschrijven van een proces-verbaal wordt voorkomen. De reiziger rekent de controlekaart contant af en kan achteraf geen bezwaar aantekenen. In lijn met de verhogingen van de boetes en administratiekosten heeft de Metropoolregio Den Haag Rotterdam (MRDH) ingestemd met de verhoging van het bedrag voor deze controlekaart van 30 euro naar 40 euro. Met de controlekaart mag de reiziger twee uur reizen binnen het netwerk van HTM, dit was vr 1 april 2016 anderhalf uur.

Daarnaast krijgen reizigers die zijn vergeten in te checken met een zogeheten afgekocht reisproduct (abonnement, dagkaart, studentenreisproduct, etc.) maximaal drie keer per kalenderjaar coulance. Zij kunnen dit vanaf 1 april 2016 aanvragen via de website van HTM.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 18 NOVEMBER 2017

 - Geen trams door slechte staat van de sporen

 - SP Limburg bezorgd over toename inzet vrijwilligers in OV


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 17 NOVEMBER 2017

 - Contant geld uit bussen van Connexxion in Haaglanden - 5 reacties

 - Pelikaanlezing Blauwe Tram in de Oude Kerk in Voorburg - 9 reactiesGelezen: 1510 keer.