Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 23-11-2017, 14:01 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst woensdag 13 april 2016 om 16:04 uur. 

Start inrichten Rijswijkseweg tot stadslaan

DEN HAAG - Vanaf 18 april 2016 werkt de gemeente aan de Rijswijkseweg. Deze krijgt een nieuwe inrichting, de tramrails en het riool worden vervangen. Eerst is de rijbaan aan de even zijde (stad in) aan de beurt. Tot half december 2016 wordt er gewerkt.De gemeenteraad heeft het voorontwerp voor de herinrichting van de Rijswijkseweg vastgesteld op 20 februari 2014. Inmiddels is het definitief ontwerp afgerond. De tekening ligt ter inzage op stadsdeelkantoor Laak en stadsdeelkantoor Centrum.

Tramlijn 15
Er komen nieuwe trams voor lijn 15. Deze trams kunnen een aantal bestaande haltes niet passeren omdat de afstand tussen halte en tram te krap is. Tegelijk met het werk aan de tramhaltes wordt de Rijswijkseweg ingericht tot stadslaan.

Stadslaan
Het gedeelte van de Rijswijkseweg, tussen de Laakkade en de Jan van der Heijdenstraat, wordt een stadslaan. Dit houdt in dat de Rijswijkseweg vooral een functie heeft voor bestemmingsverkeer. De Rijswijkseweg krijgt per rijrichting 1 rijstrook in plaats van 2. Aan beide kanten van de rijbaan komen parkeerstroken. Hierdoor is er ruimte voor ongeveer 100 extra parkeerplaatsen. De ventweg verdwijnt, omdat de Rotterdamsebaan de functie van doorgaande weg gaat overnemen. Er komen vrij liggende fietspaden met een breedte van 2.20 meter. De stoep krijgt een breedte van ongeveer 2.50 meter. De bomen aan de Rijswijkseweg zijn gerooid in maart. Hiervoor in de plaats plant de gemeente 69 bomen, iepen en vogelkers, in 4 bomenrijen.

Laad- en loszones
Bij het vaststellen van het voorontwerp is vanuit de ondernemers op de Rijswijkseweg bezorgdheid uitgesproken over de laad- en loszones in het nieuwe ontwerp. Alle bestaande laad- en loszones zijn daarom geïnventariseerd en komen na de herinrichting terug. Een een enkele zone is aangepast voor langere voertuigen.

Riolering
In de periode van herinrichting wordt ook de riolering vervangen. De nutsbedrijven is gevraagd om werk aan kabels en leidingen te combineren met de herinrichting, zodat de overlast beperkt blijft tot 1 periode.

Herinrichting Rijswijkseweg tussen Rijswijkseplein en Neherkade
De herinrichting van de Rijswijkseweg tussen Rijswijkseplein en Neherkade vindt naar verwachting eerst in 2018 plaats. De gemeente past dan de halte op het Rijswijkseplein aan voor de nieuwe trams. Hiervoor wordt ook de rijweg, het fietspad en de stoep aangepast. Tegelijkertijd wordt het riool vervangen.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 23 NOVEMBER 2017

 - CDA: Gemeente moet OV Stadsdeelkantoor Leyweg meer stimuleren

 - FNV: Acties bij streekvervoer op komst


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 22 NOVEMBER 2017

 - AD: HTM-ers boos over uitstel cashloos betalen - 2 reacties

 - Groep de Mos wil latere trein vanaf Den Haag CS - 8 reacties

 - CNV: Werknemers en klanten busbedrijven dupe van nieuwe Europese regelsGelezen: 1888 keer.