Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 23-11-2017, 14:01 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 22 april 2016 om 16:05 uur. 

Tourist Day Ticket in Zuid Holland

DEN HAAG - Toeristen die Zuid-Holland bezoeken kunnen met ingang van 22 april 2016 gebruikmaken van het Tourist Day Ticket. Een dagkaart waarmee toeristen naar alle toeristische hotspots van de provincie kunnen reizen met het openbaar vervoer (bus, tram, metro en waterbus).Het Tourist Day Ticket is één van de samenwerkingsprojecten van de provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Vandaag werd het eerste ticket uitgereikt door Floor Vermeulen, gedeputeerde Verkeer en Vervoer van Zuid-Holland en Dick van Sluis, bestuurslid van de Vervoersautoriteit en tevens wethouder in Capelle aan den IJssel.

Reisgemak en voordeel
Dick van Sluis, wethouder in Capelle aan den IJssel, namens de MRDH ambassadeur van het project: “Zo stap je ’s ochtends op de Waterbus naar Kinderdijk om daar het Unesco erfgoed te bezoeken, alvorens je verder reist met bus en metro naar de Markthal in Rotterdam. Zo wordt de reis op zich al een hele belevenis. Het Tourist Day Ticket maakt dit mogelijk.”

Met het Tourist Day Ticket, een eenmalige OV-chipkaart, reizen toeristen met één kaart voor slechts € 13,50 een hele dag onbeperkt de hele provincie door met Arriva, Connexxion, HTM, HTMbuzz, RET, Veolia en Waterbus. “De kaart is goed voor de bereikbaarheid van de hele regio, van Keukenhof tot Kinderdijk. En we lopen hiermee vooruit op het invoeren van één toeristenkaart voor heel Nederland”, aldus Floor Vermeulen, gedeputeerde Verkeer en Vervoer Zuid-Holland.

Verkrijgbaarheid
Het Tourist Day Ticket is verkrijgbaar als dagkaart en te gebruiken als OV-chipkaart waarmee de reiziger in- en uitcheckt. Het ticket is vanaf 22 april te koop bij de verkooppunten van de vervoerders, Rotterdam The Hague Airport, hotels en VVV-kantoren in Zuid-Holland. Een actueel overzicht van de verkooppunten is te vinden op www.touristdayticket.nl. Bij aanschaf van het Tourist Day Ticket ontvangt de toerist gratis een handzame, uitvouwbare plattegrond met daarin informatie in het Engels en Nederlands over attracties en bestemmingen in de regio.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 23 NOVEMBER 2017

 - CDA: Gemeente moet OV Stadsdeelkantoor Leyweg meer stimuleren

 - FNV: Acties bij streekvervoer op komst


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 22 NOVEMBER 2017

 - AD: HTM-ers boos over uitstel cashloos betalen - 2 reacties

 - Groep de Mos wil latere trein vanaf Den Haag CS - 8 reacties

 - CNV: Werknemers en klanten busbedrijven dupe van nieuwe Europese regelsGelezen: 1443 keer.