Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 20-11-2017, 20:29 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst donderdag 12 mei 2016 om 17:03 uur. 

`Zet vaart achter oplossing verkeerschaos Scheveningen`
Richard de Mos: ‘In afwachting van de verkeersvisie vast werk maken van betere informatievoorziening op Matrixborden’

DEN HAAG - Afgelopen weekend adviseerde de politie via FaceBook: ‘Kom niet met de auto naar Scheveningen’. Sinds het lekkere weer is aangebroken is het seizoen van de jaarlijkse verkeersdrukte op Scheveningen ook weer begonnen. Een doorn in het oog van de bewoners.Groep de Mos fractievoorzitter Richard de Mos: ‘We weten dat het stadsbestuur, mede op ons initiatief, werkt aan een verkeersvisie voor Scheveningen. Maar deze wordt pas rond het zomerreces aan de gemeenteraad gepresenteerd, terwijl Scheveningen nú gebaat is bij concrete maatregelen die de verkeerschaos kunnen verzachten’.

Groep de Mos pleit daarbij voor informatie matrixborden op de doorvoerroutes naar Scheveningen met daarop de totale reistijd tot aan Scheveningen en het aantal beschikbare parkeerplaatsen, met daarbij de alternatieven zoals P&R voorzieningen en de strandexpress.

“Als je weet dat je lang in de file staat en er geen parkeerplaatsen zijn, dan ben je eerder geneigd om voor alternatieven te kiezen”, aldus De Mos die naast informatie matrixborden ook pleit voor meer gebruik van Scheveningen File Apps en sociale media.

Toevoegen aan de verkeersvisie Scheveningen
Ook wil Groep de Mos van het stadsbestuur weten of het naast het verkeersplan Scheveningen ook werk gaat maken van het upgraden van de doorvoerroutes richting Scheveningen.

De Mos: “Zo staat de ontwikkeling van de Noordwestelijke Hoofdroute stil, wordt er ingezet op het versmallen van doorvoerroutes in plaats van verbreden en wordt er nog niet nagedacht over dynamisch eenrichtingsverkeer, bijvoorbeeld op de Van Alkemadelaan. Bij drukke zomerdagen daar ’s morgens eenrichtingsverkeer naar Scheveningen en eind van de middag omgedraaid, eenrichtingsverkeer vanuit Scheveningen. Ik ben benieuwd of het stadsbestuur dit ook wil onderzoeken”.

HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 20 NOVEMBER 2017

 - MRDH reserveert 28 miljoen voor maatregelen in het OV - 4 reacties

 - Politie zoekt getuigen bedreiging trambestuurder


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 19 NOVEMBER 2017

 - Volgend weekend geen treinverkeer tussen Woerden en Den Haag - 1 reactieGelezen: 1428 keer.