Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 20-8-2017, 20:29 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst donderdag 19 mei 2016 om 13:53 uur. 

PvdA: OV moet toegankelijk zijn voor iedereen

DEN HAAG - Openbaar vervoer moet toegankelijk zijn voor iedereen, ook voor mensen met een elektrische rolstoel. Dat is de kern van de uitspraak van het College voor de Rechten van de Mens (CRM) vorige week naar aanleiding van een klacht van een broer en zus die niet meer welkom zijn in Haagse HTM-bussen met hun elektrische rolstoel.Eerder dit jaar werd na inzet van PvdA Tweede Kamerlid Otwin van Dijk door het parlement besloten dat Nederland het VN-verdrag voor mensen met een handicap geratificeerd, en dat de algemene toegankelijkheid van voorzieningen wettelijk wordt vastgelegd. Dit is een goede ontwikkeling, want hierdoor wordt toegankelijkheid de norm en ontoegankelijkheid de uitzondering.

Terwijl de er zulke goede stappen vooruit worden gezet, voelt de reactie van de HTM op de uitspraak van het CRM als een stap terug. HTM is niet bereid om hun algemene voorwaarden aan te passen waardoor elektrische rolstoelen de bus in kunnen, omdat dit te gevaarlijk zou zijn voor de rolstoelgebruiker en medepassagiers. Dit is onbegrijpelijk, aangezien in andere steden de bussen wel gewoon toegankelijk zijn. De PvdA wil daarom dat het college de uitspraak van het CRM zeer serieus neemt en ervoor zorgt dat het openbaar vervoer daadwerkelijk toegankelijk wordt voor iedereen.

 Mail deze pagina HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 18 AUGUSTUS 2017

 - Bussen en trams HTM weer volgens jaardienstregeling - 13 reacties

 - Groep de Mos: Maak van De Pier een gemeentelijk monument


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 17 AUGUSTUS 2017

 - Weer chaos op E-lijn - 6 reactiesGelezen: 1126 keer.