Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 21-10-2017, 20:23 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst maandag 27 juni 2016 om 14:27 uur. 

VVD: goed handhaven op bedelverbod

DEN HAAG - In 2013 is in de Haagse gemeenteraad op initiatief van de VVD een bedelverbod in de binnenstad van Den Haag ingevoerd. Maar ondanks het bedelverbod worden er nu toch weer dagelijks bedelaars gesignaleerd in en om het centrum van Den Haag.De binnenstad van Den Haag is het visitekaartje van de stad. Wanneer men door een bedelaar wordt benaderd, is dit hinderlijk en storend. Bovendien komt het voor dat enkele bedelaars zich agressief en opdringerig gedragen en dit is onwenselijk. VVD raadslid Ingrid Michon: “Het is heel belangrijk dat er goed gehandhaafd wordt op het bedelverbod. Mensen moeten zich op straat veilig kunnen voelen. Je kunt je voorstellen dat het vervelend is als je lastig gevallen wordt tijdens bijvoorbeeld een wandeling of tijdens het winkelen”.

De Haagse VVD wil daarom weten of het college mogelijkheden ziet om het verbod op bedelen beter te handhaven en welke mogelijkheden dit zijn. Daarnaast wil de Haagse VVD weten of het college vindt dat er voldoende handhavingscapaciteit is. Er zijn enkele notoire bedelaars aangedragen bij het Veiligheidshuis met als doel het opstellen van een zorgaanbod voor deze personen. Raadslid Ingrid Michon: “Een deel van de bedelaars is zwaar verslaafd, maar mijdt helaas zorg. Ik ben daarom benieuwd naar de resultaten van deze aanpak”.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 21 OKTOBER 2017

 - Aanleg proefbestrating op de Hofweg - 3 reacties

 - VDL Bus & Coach opent vestiging in Spanje


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 20 OKTOBER 2017

 - NS test achteraf betalen met OV-Chipkaart - 3 reacties

 - Roken verboden op veerponten GVB - 6 reactiesGelezen: 1076 keer.