Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 23-11-2017, 14:01 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst donderdag 21 juli 2016 om 12:36 uur. 

Burgemeesters, Politie, OM en Arriva voor veilig OV

BREDA - Burgemeesters in Midden- en West-Brabant, politie Zeeland-West-Brabant, Openbaar Ministerie en vervoersbedrijf Arriva maken zich sterk voor veilig openbaar vervoer. Zij ondertekenden vandaag, donderdag 21 juli 2016, een samenwerkingsovereenkomst om gezamenlijk op te trekken om de veiligheid van chauffeurs en passagiers in het openbaar vervoer per bus te bevorderen.Betrokken partijen hebben een overeenkomst gesloten waarin zij afspreken samen op te trekken bij het voorkomen en aanpakken van onveiligheid voor chauffeurs en passagiers in de bus. Het Openbaar Ministerie en de 26 burgemeesters in de regio Midden- en West-Brabant geven hun goedkeuring aan het uitwisselen van politiegegevens tussen partijen om daders op te kunnen sporen en aan te houden. Partijen wijzen één contactfunctionaris aan om rechtstreeks en via korte lijnen te kunnen werken voor een optimale samenwerking.

Gezamenlijke aanpak
Burgemeester Noordanus is zeer tevreden met de overeenkomst: “De impact van gewelddadige incidenten in de bus op chauffeurs en passagiers is groot. Mensen moeten erop kunnen vertrouwen dat zij veilig naar de gewenste bestemming kunnen reizen. Chauffeurs moeten veilig hun publieke taak uit kunnen voeren. Het is niet acceptabel dat deze vanzelfsprekendheid regelmatig op ernstige wijze wordt belemmerd of verstoord. Met deze samenwerking tussen alle betrokken partijen kunnen we het geweld in en rond het openbaar vervoer beter aanpakken.”

Overige maatregelen
Na een aantal recente gewapende overvallen besloot Arriva om op een aantal risicolijnen in de avond en nacht beveiligers op de bus te zetten. Daarnaast is er een pakket aan maatregelen, zoals de proef ‘pinnen en contactloos betalen in de bus’, die onderdeel uitmaken van het Arriva-plan ‘Veilig op weg naar cashloos betalen in onze voertuigen’. Het streven is om uiterlijk per 1 januari 2018 geen contant geld meer te accepteren in de bus. De vervoerder blijft prioriteit geven aan de bescherming van chauffeurs en een goede service in het openbaar vervoer.

Verdachten op zitting
In augustus en oktober 2016 staan twee verdachten van een busoverval in Tilburg en Breda op zitting.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 23 NOVEMBER 2017

 - CDA: Gemeente moet OV Stadsdeelkantoor Leyweg meer stimuleren

 - FNV: Acties bij streekvervoer op komst


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 22 NOVEMBER 2017

 - AD: HTM-ers boos over uitstel cashloos betalen - 2 reacties

 - Groep de Mos wil latere trein vanaf Den Haag CS - 8 reacties

 - CNV: Werknemers en klanten busbedrijven dupe van nieuwe Europese regelsGelezen: 1123 keer.