Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 18-10-2017, 20:32 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 12 augustus 2016 om 12:16 uur. 

Stads- en streekvervoer groeit in 2015 vijf procent
Helft bus, tram en metro reizigerskilometers wordt afgelegd in Metropoolregio Rotterdam Den Haag en Stadsregio Amsterdam

DEN HAAG - In 2015 is het gebruik van bus, tram en metro met vijf procent gestegen. Bij de gedecentraliseerde treindiensten was de groei nog hoger; acht procent.Precies de helft van alle bus, tram en metro reizigerskilometers wordt afgelegd in de concessies van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en Stadsregio Amsterdam. De andere helft valt onder de twaalf provincies. Bus, tram en metro leveren in 2014 afgerond 4,9 miljard reizigerskilometers en in 2015 5,1 miljard (zie tabel hieronder). De groei van het ov-gebruik bedraagt in 2015 vijf procent.

Een aantal jaren was het niet mogelijk betrouwbare landelijke cijfers over het ov-gebruik te presenteren, onder meer door de overgang `van strip naar chip`.

Dankzij de OV-chipkaart en het hoge gebruik ervan worden nu wel weer betrouwbare cijfers verzameld. De grootste onzekerheid is nu nog gelegen in de kilometers die reizigers maakten op papieren vervoerbewijzen en in de door allerlei redenen gemiste checkins en checkouts.

Cijfers anders berekend
De cijfers van 2014 en 2015 sluiten niet aan op de oude trendreeks tot 2009, omdat die op een heel andere wijze tot stand kwam, namelijk via de verdeling van reizigersopbrengsten. De betrouwbaarheid van de data moet de komende jaren nog hoger worden als alle OV-chipkaartdata beschikbaar komen en er uniforme definities en rekenregels worden toegepast. Dan zullen ook de reizigersaantallen en de opbrengsten als indicatoren worden gebruikt om de ontwikkelingen van het ov-gebruik in beeld te brengen.HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 18 OKTOBER 2017

 - GVB Bus voldoet aan status Systeemtoezicht van ILT - 2 reacties

 - Reizigers overwegend positief over tienminutentrein - 1 reactie


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 17 OKTOBER 2017

 - HTM in Lucky TV - 2 reacties

 - Recordaantal reizigers De Lijn gecontroleerdGelezen: 1417 keer.