Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 20-9-2017, 18:42 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zaterdag 13 augustus 2016 om 16:27 uur. 

Free Tibet: ‘Londense elektrische bussen rijden op in Tibet gestolen lithium’

DEN HAAG - De vervoersmaatschappij Transport for London is met de bestelling van 51 elektrische BYD-bussen een overeenkomst aangegaan met een bedrijf dat de natuurlijke rijkdommen van Tibet exploiteert. Dat schrijft de mensenrechtenorganisatie Free Tibet op haar website.BYD, een Chinees bedrijf gespecialiseerd in elektrische voertuigen en oplaadbare batterijen, is eigenaar van één van Tibets grootste zoutmeren. Het meer geeft BYD de lithium die het nodig heeft voor de accu`s in haar voertuigen. Voor de Tibetanen is dit het zoveelste voorbeeld van Chinese bedrijven die, gesteund door Beijing, hun land en bronnen overnemen en hun omgeving en maatschappij in gevaar brengen. In mei 2016 lekte een lithium-mijn in Tibet waardoor vissen in een plaatselijke rivier werden gedood. Tibetanen die protesteerden werden door de politie geïntimideerd.

De deze zomer door Transport for London bestelde nieuwe BYD-bussen worden ingezet op twee lijnen. Terwijl de invoering van groen vervoer in Londen een goede zaak is moet dat niet ten koste gaan van het milieu en de mensen in Tibet, die geen enkel profijt hebben van de verkoop van de grondstoffen door BYD en andere winning-bedrijven.

Bron: www.freetibet.org/email_targets/3732

 Mail deze pagina HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 20 SEPTEMBER 2017

 - Dit jaar OV-poortjes Den Haag Centraal gesloten

 - Historische hondekop-trein rijdt tijdens openingsweekend Canon van Nederland in het Nederlands Openluchtmuseum - 1 reactie


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 19 SEPTEMBER 2017

 - Desastreuze gevolgen tariefverlaging 2e parkeervergunning - 7 reactiesGelezen: 1273 keer.