Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 23-10-2017, 21:03 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst woensdag 14 september 2016 om 14:23 uur. 

Helft geweldsincidenten in OV door mensen met psychische problemen

DEN HAAG - SP-Kamerlid Eric Smaling heeft er bij staatssecretaris Dijksma op aangedrongen dat er één landelijke aanpak komt die het openbaar vervoer veiliger maakt.De SP ziet dat de NS hele goede stappen maakt maar dat streekvervoerders vaak achterblijven. ‘We zien dat streek- en bus vervoerders wel oog hebben voor veiligheid maar het is te veel op incidenten gericht. Het schort aan een eenduidige registratie, heldere afspraken met politie en een goede nazorg voor personeel. De SP wil dat de staatssecretaris komt met één landelijk veiligheidsbeleid en dat dit niet meer verschilt per vervoerder en per provincie,’ aldus Eric Smaling.

Daarnaast stelt de SP voor om meer te investeren in het personeel in het openbaar vervoer. Smaling wil inzetten op technische middelen, zoals snel hulp kunnen inroepen middels een noodknop en het dragen van een bodycam. Maar ook in vaardigheden en weerbaarheid hoe om te gaan met agressieve situaties moet wat betreft Smaling in worden geïnvesteerd.

Verder eist de SP dat er een aparte aanpak komt voor verwarde personen. Smaling: ‘De helft van de geweldsincidenten in het OV worden gepleegd door mensen met psychische problemen. In sommige gevallen vangt de conducteur dus letterlijk de klappen op van het bezuinigingsbeleid van dit kabinet op de GGZ. Ik verwacht van staatssecretaris Dijksma dat ze zich maximaal inzet om deze problemen op te lossen en niet de problemen afschuift.`
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 23 OKTOBER 2017

 - Koning opent vernieuwde gebouw rijkskantoor Rijnstraat 8 - 2 reacties

 - Politie zoekt getuigen dodelijk ongeval Station Rijswijk


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 22 OKTOBER 2017

 - Rotterdamse VVD wil uitbreiding P+R’s - 4 reacties

 - CDA Leidschendam-Voorburg: Onrust bij Woej - 2 reactiesGelezen: 1121 keer.