Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 23-11-2017, 14:01 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst donderdag 22 september 2016 om 13:57 uur. 

CDA: Informeer slechtzienden over knop OV-haltes

DEN HAAG - Het CDA Den Haag wil dat de gemeente snel aan blinde en slechtziende reizigers uit gaat leggen dat er voor hen een knop is geplaatst op nieuwe OV-haltes die de vertrektijden van de trams en bussen voorleest.De knoppen zijn een mooie handreiking naar reizigers met een visuele beperking maar gaan zonder uitleg hun doel voorbij volgens het CDA.

In onze stad zijn de afgelopen periode in opdracht van de Metropoolregio veel tram- en bushaltes opgeknapt. Bij de vernieuwing is op veel haltes op de DRIS-borden (de borden waarop de vertrektijden staan) een rode knop aangebracht, die voor blinden en slechtzienden de vertrektijden voorleest. CDA-er Michel Rogier: ‘’Het CDA vindt het erg goed dat de knoppen zijn geplaatst want het is belangrijk dat mensen met een beperking zich vrij kunnen bewegen in de stad en gebruik kunnen maken van het ruime aanbod van openbaar vervoer.’’ Nu blijkt echter uit onderzoek van Omroep West dat de knoppen voor de reizigers uit de doelgroep onvindbaar zijn en niemand is geïnformeerd over de knop.

Rogier: ‘’De metropoolregio heeft de knoppen geplaatst zonder verder na te denken hoe de doelgroep de knoppen kan vinden en zonder de doelgroep over de aanwezigheid en functie van de knoppen te informeren. Zo hebben de knoppen totaal geen nut!’’ Het CDA vraagt de gemeente om samen met de HTM en de metropoolregio een campagne te beginnen om blinden en slechtzienden te informeren over de functie en exacte locatie van de knoppen en om de knoppen middels een geleidelijn beter vindbaar te maken voor de doelgroep.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 23 NOVEMBER 2017

 - CDA: Gemeente moet OV Stadsdeelkantoor Leyweg meer stimuleren

 - FNV: Acties bij streekvervoer op komst


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 22 NOVEMBER 2017

 - AD: HTM-ers boos over uitstel cashloos betalen - 2 reacties

 - Groep de Mos wil latere trein vanaf Den Haag CS - 8 reacties

 - CNV: Werknemers en klanten busbedrijven dupe van nieuwe Europese regelsGelezen: 1043 keer.