Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 22-10-2017, 20:39 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zaterdag 24 september 2016 om 13:37 uur. 

VVD-ZH: Busvervoer regio Den Haag niet inbesteden aan HTM

DEN HAAG - De VVD in Zuid-Holland vindt het onverstandig dat de gemeente Rotterdam het regionale busvervoer na 2018 weer zonder aanbestedingsprocedure door de RET wil laten verzorgen. Volgens de liberalen kost dat de Rotterdamse belastingbetaler onnodig veel geld.VVD-Statenlid Rense Weide stelt dat het provinciale busvervoer verbeterd is n goedkoper is geworden sinds het wordt aanbesteed. Als verschillende bedrijven een bod mogen doen, pakt dat in alle opzichten goed uit, legt hij uit. De bedrijven moeten een scherpe prijs bieden, maar ook hoge kwaliteit en goede aansluitingen. Op al die dingen wordt namelijk gelet bij de uiteindelijke keuze.

De reiziger en de belastingbetaler profiteren dus van een aanbesteding. Het is bovendien eerlijker ten opzichte van bedrijven als Arriva en Connexxion. Weide: Zij hebben bewezen uitstekend busvervoer te kunnen verzorgen, maar lijken in Rotterdam niet eens de kans te krijgen om een bod te doen. Dat is niet rechtvaardig.

De VVD is bang dat in Den Haag een vergelijkbare afspraak met de HTM wordt gemaakt. Uiteindelijk beslissen de gemeenten Rotterdam en Den Haag echter niet zelf of er een aanbesteding komt of niet. Dat doet de Vervoersautoriteit Zuid-Holland, een instelling die nog moet worden opgericht.

Weide: De provincie heeft er dus nog invloed op. Gezien de eigen positieve ervaringen in Zuid-Holland reken ik erop dat het college voorstander is van een aanbesteding. Om daar zekerheid over te krijgen, heeft de VVDer schriftelijke vragen gesteld.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 22 OKTOBER 2017

 - Rotterdamse VVD wil uitbreiding P+Rs - 1 reactie

 - CDA Leidschendam-Voorburg: Onrust bij Woej - 2 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 21 OKTOBER 2017

 - Aanleg proefbestrating op de Hofweg - 9 reacties

 - VDL Bus & Coach opent vestiging in SpanjeGelezen: 1466 keer.