Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 23-10-2017, 21:03 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst woensdag 28 september 2016 om 14:33 uur. 

SP: Topinkomen directeur Spoorzone is schandalig

DELFT - Vorig jaar hebben de SP en Onafhankelijk Delft ervoor gezorgd dat alle werknemers van de gemeente Delft en verbonden partijen niet meer mogen verdienen dan de gemeentesecretaris (€142.000). Aanleiding daarvoor was onder andere het hoge loon van de directeur Spoorzone, die €210.000 per jaar verdient.Nu blijkt dat hij nog steeds een veel te hoog loon krijgt, ondanks de afspraken. SP raadslid Tom Zonneveld vindt het schandalig: "Hiermee verdient de directeur Spoorzone niet alleen meer dan de gemeentesecretaris, wat al tegen de afspraak is. Maar verdient hij zelfs meer dan onze minister-president."

Wat deze situatie helemaal triest maakt volgens de SP is dat de gemeente Delft juist bijna failliet is gegaan door onder andere het project Spoorzone. Inwoners van Delft draaien nog jaren op voor al het weggegooide geld, bijvoorbeeld doordat er bezuinigd wordt op voorzieningen als zwembad, sport, kunst&cultuur, kinderboerderijen en waterspeeltuinen. Tegelijkertijd is Delft bijna de duurste grote gemeente van Nederland. Zonneveld: "En dan juist op het project Spoorzone vindt wethouder Harpe het prima dat iemand, die werkt voor de gemeente, een veel te hoog loon krijgt, zodat de Delftse belastingbetaler nog meer wordt uitgekleed."

Wethouder Harpe probeert via allerlei technische details het veel te hoge loon goed te praten. Zo zou Isidoor Hermans niet in dienst zijn van de gemeente, maar als ZZP`er zijn aangenomen en mag hij dus veel meer verdienen. Zonneveld: "Dit is natuurlijk de grootste onzin. Aanleiding voor het afspreken van de gemeentesecretaris-norm van €142.000 was juist onder andere het topinkomen van de directeur Spoorzone. Wethouder Harpe moet het niet proberen goed te praten, maar hij moet gewoon zorgen dat hij zich aan zijn afspraken houdt."
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 23 OKTOBER 2017

 - Koning opent vernieuwde gebouw rijkskantoor Rijnstraat 8 - 2 reacties

 - Politie zoekt getuigen dodelijk ongeval Station Rijswijk


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 22 OKTOBER 2017

 - Rotterdamse VVD wil uitbreiding P+R’s - 4 reacties

 - CDA Leidschendam-Voorburg: Onrust bij Woej - 2 reactiesGelezen: 1196 keer.