Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 29-3-2017, 20:32 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zaterdag 1 oktober 2016 om 13:07 uur. 

Pijnacker-Nootdorp wil haltes hoogfrequente E-lijn

Pijnacker-Nootdorp - De afgelopen weken verschenen er berichten dat de RET de verbinding tussen Berkel en Rotterdam wil verbeteren door daar meer metro’s te laten rijden. Daarvoor is dan wel een keervoorziening nodig.Wethouder Meltzer (VVD) zit aan tafel bij de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en bij de RET. Men onderzoekt nu 15 locaties voor die keervoorziening.

Het CDA raadslid Edward de Lanoy had in de gaten dat als er zo’n keervoorziening zou komen het aantal metro’s dat door zou rijden naar Pijnacker-Zuid, Pijnacker-Centrum en Nootdorp zeker niet zou toenemen of misschien wel minder zou worden. Daarom is een alternatieve locatie voorgesteld voor de keervoorziening die een hoogfrequente verbinding met zowel Rotterdam als Den Haag mogelijk maakt, zonder dat daar grote investeringen voor nodig zijn.

De CDA Fractie Pijnacker-Nootdorp stelt voor een aansluiting te maken tussen de sporen van de E-lijn en het NS-spoor naar de werkplaats bij het Forepark. Als dit gebeurt voor de aansluiting met de RandstadRail vanuit Zoetermeer lopen die sporen niet samen en kan de E lijn in hoge frequentie doorrijden tot en met halte Leidschenveen. Als daar dan een extra perron wordt aangelegd kunnen de reizigers simpel overstappen op de lijnen 3 en 4 vanuit Zoetermeer. Ook is een hoogfrequente verbinding in de richting van Rotterdam dan gegarandeerd.

Hoewel er enige discussie voor nodig was, zag uiteindelijk de wethouder en de gehele raad in dat we tot het uiterste moeten gaan om hoogfrequent RandstadRail vervoer voor Pijnacker-Nootdorp te behouden, al dan niet met deze oplossing. De CDA motie frequent E lijn RandstadRail werd mede ondertekend door D66, Gemeentebelangen en de PvdA en uiteindelijk unaniem aangenomen.

Dit CDA voorstel wordt nu door de wethouder aangeboden aan de MRDH en de RET en wordt op haalbaarheid onderzocht.

 Mail deze pagina HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 29 MAART 2017

 - Vervanging rails Kalvermarkt, zo rijden de trams dit weekend - 1 reactie

 - Intercity Den Haag - Breda vanaf 3 april door naar Eindhoven - 4 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 28 MAART 2017

 - Werkzaamheden tramonderdoorgang Wijnhaven - 7 reacties

 - Gratis treinreizen met Boekenweekgeschenk - 3 reactiesGelezen: 1061 keer.