Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 20-11-2017, 20:29 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 4 november 2016 om 14:18 uur. 

Het nieuwe Kijkduin krijgt gezicht

DEN HAAG - Familiebadplaats Kijkduin krijgt meer duin, een levendige boulevard met ‘Balkon aan Zee` en overzichtelijker en veiliger verkeersstromen. Aan de boulevard worden hotel en winkelcentrum vernieuwd, met ondergrondse parkeergelegenheid voor auto en fiets.De contouren van de plannen, waarvoor in 2009 al de eerste stappen zijn gezet, worden nu concreet zichtbaar. De visie op de openbare ruimte van Kijkduin-Bad, opgesteld door het gerenommeerde ontwerpbureau West 8 in opdracht van de gemeente Den Haag, is vandaag gepresenteerd aan de bewoners en ondernemers van Kijkduin-Bad.

Centraal in de visie voor de openbare ruimte van Kijkduin-Bad staat de terugkeer van het duinlandschap. Helm en zand worden weer zichtbaar op zowel de boulevard als het Deltaplein. De visie sluit daarmee naadloos aan op ‘De Kust Gezond`, het investeringsprogramma voor Scheveningen-Bad.

De ruimte voor herinrichting ontstaat mede door het ontwarren van de huidige toegangswegen voor voetgangers, fietsers, auto`s en het openbaar vervoer. Bezoekers en bewoners van de Kijkduinse boulevard parkeren hun auto en fiets in de toekomst uit het zicht, onder het winkelcentrum en de het Deltaplein. De ondergrondse toegang komt in de middenberm van de Kijkduinsestraat. Het huidige busplein (de ‘busbuffer`) aan de Hoek van Hollandlaan zal beter ingepast worden in de omgeving. Indien voor de bouwwerkzaamheden noodzakelijk wordt de busbuffer tijdelijk verplaatst naar de Machiel Vrijenhoeklaan. Met het stroomlijnen van de infrastructuur wordt ook ruimte gecreëerd voor het doortrekken van de langeafstand fietsverbinding langs de Hollandse kust.

De kosten voor de vernieuwing en vergroening van de openbare ruimte worden gedragen door het woning-, hotel- en winkelprogramma. De plannen voorzien in de bouw in Kijkduin van ruim 650 woningen met een grote variëteit: sociale en vrije sector huur, kleinschalige opdrachtgeverschap, reguliere koopwoningen, appartementen en eengezinswoningen. In Kijkduin-Bad komen rond het Deltaplein een kleine 300 woningen boven het nieuwe winkelcentrum en in de uitbreiding van het Atlantic Hotel. In Kijkduin-Binnen wordt de nieuwbouw op diverse locaties ontwikkeld: in Waldeck, aan de Wijndaelerstrip, op de hoek van de Wijndaelerweg en op Schapenatjesduin Oost.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 20 NOVEMBER 2017

 - MRDH reserveert 28 miljoen voor maatregelen in het OV - 4 reacties

 - Politie zoekt getuigen bedreiging trambestuurder


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 19 NOVEMBER 2017

 - Volgend weekend geen treinverkeer tussen Woerden en Den Haag - 1 reactieGelezen: 1413 keer.