Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 20-11-2017, 20:29 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 4 november 2016 om 14:19 uur. 

PvdA Lansingerland: ZoRo-bushalte Bonfut moet terug

LANSINGERLAND - In de zomer van 2015 is de ZoRo-bushalte Bonfut opgeheven. Het argument van de Metropoolregio was dat deze halte een tijdelijke was in afwachting van de opening van de definitieve halte Kogelwieckplantsoen. Bewoners van de Bonfut, Wildersekade en de Rodenrijsezoom zijn zeer gedupeerd door het wegvallen van de halte Bonfut.Tussen de halte Koegelwieckplantsoen en station Rodenrijs zit een gat van 1.5 kilometer. De halte Koegelwieckplantsoen is alleen te bereiken via een onverlichte, hellende weg door het AMG. Schmidtpark en is sociaal onveilig tijdens de donkere uren. Bovendien ligt deze halte met name voor bewoners van de Wildersekade, Bonfut en het meest westelijke gedeelte van de Rodenrijsezoom te ver weg. De Metropoolregio wil tot op heden geen medewerking verlenen aan het opnieuw in gebruik nemen van de halte Bonfut omdat het aantal instappers in het verleden te laag was. Die cijfers zijn van voor 2015. Inmiddels is de wijk gegroeid en zijn er plannen om te gaan bouwen op het bij de halte Bonfut gelegen voormalige Hordijk terrein. Pikant is dat de halte Bonfut nog net gelegen is op het grondgebied van de gemeente Rotterdam.

De bewoners rond de halte Bonfut vragen de raad van Lansingerland om zich in te spannen bij de Metropoolregio/Vervoersautoriteit om de halte Bonfut z.s.m. te heropenen, maar in ieder geval per ingang van de dienstregeling 2018 (december 2017) weer geopend te krijgen. Dat deden zij afgelopen week via het indienen van een officieel Burgerinitiatief dat door een zestal bewoners van de Rodenrijsezoom wordt ondersteund. De formele indiener namens hen is Astrid Oosenbrug die in de Rodenrijsezoom woont en de bushalte node mist. De indieners vragen aan de gemeenteraad om bestuurlijke druk vanuit de Gemeenteraad van Lansingerland bij de Metropoolregio/Vervoersautoriteit om de halte Bonfut z.s.m. maar in ieder geval met ingang van de dienstregeling 2018 weer geopend te krijgen. Daarmee willen ze de goede bereikbaarheid per openbaar vervoer van de Bonfut, Wildersekade en de wijk Rodenrijsezoom West veilig stellen. Ook een betere bereikbaarheid via het openbaar vervoer en minder parkeerdruk bij station Rodenrijs omdat bewoners hun auto thuis kunnen laten staan, is van groot belang. De bewoners zullen hun Burgerinitiatief in de raadsvergadering van 24 november toe lichten. De raad zal dan direct beslissen hoe het verdere proces van besluitvorming over dit Burgerinitiatief er precies gaat uitzien.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 20 NOVEMBER 2017

 - MRDH reserveert 28 miljoen voor maatregelen in het OV - 4 reacties

 - Politie zoekt getuigen bedreiging trambestuurder


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 19 NOVEMBER 2017

 - Volgend weekend geen treinverkeer tussen Woerden en Den Haag - 1 reactieGelezen: 1318 keer.