Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 23-6-2017, 20:37 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst dinsdag 8 november 2016 om 13:55 uur. 

Oproep aan gemeenteraden voor toegankelijke bushaltes

GOUDA - Het Provinciaal Platform Mobiliteit van Zorgbelang Zuid-Holland roept gemeenten in Zuid-Holland op om bushaltes toegankelijk te maken met verhoogde perrons en geleidelijnen. Hierdoor wordt het reizen per bus gemakkelijker voor mensen die slecht ter been zijn, in een rolstoel zitten, of voor blinden of slechtzienden.


archieffoto

In een derde van de Zuid-Hollandse gemeenten is minder dan 25% van de bushaltes toegankelijk. Zederik spant daarbij de kroon; in deze kleine gemeente is slechts 3% van de bushaltes toegankelijk voor mensen met een lichamelijke en/of visuele beperking. Ook Rotterdam scoort ondermaats. In de grootste gemeente van Zuid-Holland is slechts 23% van de bushaltes toegankelijk.

De ontoegankelijkheid van bushaltes beknot de vrijheid van mensen met een lichamelijke en/of visuele beperking. Het is slecht voor hun zelfbeeld en beperkt hun mogelijkheden om deel te nemen aan de maatschappij. Bovendien vergroot dit de kosten voor aangepast vervoer.

Het Provinciaal Platform Mobiliteit heeft daarom een brief gestuurd aan de raadsleden van twintig gemeenten in Zuid-Holland. Zij hoopt dat het de gemeenten aanzet om de toegankelijkheid van bushaltes te verbeteren. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de provincie Zuid-Holland verstrekken hiervoor subsidie.

Door het toegankelijk maken van bushaltes geven gemeenten uitvoering aan het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking. Dit verdrag is in juli officieel in werking getreden in Nederland. Het verdrag geeft mensen met een beperking evenveel rechten als ieder ander.

Het Provinciaal Platform Mobiliteit van Zorgbelang Zuid-Holland bestaat uit belangenbehartigers uit Zuid-Holland die zich o.a. inzetten voor het toegankelijk maken van het openbaar vervoer. Het platform werkt hierin samen met lokale gehandicaptenplatforms en ouderenbonden. Meer info op http://zorgbelang-zuidholland.nl/dossiers/wonen-en-mobiliteit.

 Mail deze pagina HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 23 JUNI 2017

 - In 2020 alle haltes toegankelijk voor mensen met rolstoel of scootmobiel - 12 reacties

 - HSP: Smalle lichte trams om maximaal aantal bomen te behouden - 33 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 22 JUNI 2017

 - Veteranendag, Night at the Park en Parkpop: Druk weekend voor HTM - 4 reacties

 - PVV: Gemeente geeft ADO het laatste zetje de Chinese afgrond in - 3 reactiesGelezen: 672 keer.