Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 20-11-2017, 20:29 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zondag 13 november 2016 om 14:12 uur. 

Den Haag investeert flink in landgoed Meer en Bos

DEN HAAG - Landgoed Meer en Bos krijgt een flinke opknapbeurt, dit maakt wethouder Boudewijn Revis (Wethouder Buitenruimte, VVD) bekend naar aanleiding van een bezoek met wijkvereniging Bohemen, Waldeck en Kijkduin aan het landgoed.In totaal maakt de gemeente in 2017 200 duizend euro vrij om Meer en Bos in oude luister te herstellen. Daarvan moet onder meer de karakteristieke ringsloot met grondwal aangepakt worden, de lanen in ere worden hersteld en worden nieuwe bomen aangeplant.

Het aanpakken van het landgoed is nodig. Door gebruik en erosie is de grondwal beschadigd geraakt. Ook zijn er in de afgelopen jaren veel gaten in het bos gevallen doordat bomen stierven maar niet zijn vervangen. Daarnaast is een groot deel van het landgoed verwilderd door braam en brandnetels die andere plantsoorten verdrukken. Wethouder Revis was snel overtuigd van het nut: “Het is een prachtig landgoed met een rijke historie en een uniek karakter, ik vind dat we dat moeten koesteren. Toen ik er rondliep dacht ik al snel: handen uit de mouwen en aanpakken! Dit is een kans om de oude luister herstellen.”

Revis was bijzonder enthousiast over de inzet van de bewoners: “De betrokkenheid van de wijkvereniging, maar ook de andere bewoners uit de buurt is geweldig. Ze hebben dit echt op de kaart gezet en zijn enorm gemotiveerd om aan de slag te gaan. Daarom gaan we dit samen met de buurt doen.”

In de directe omgeving van Meer en Bos gaat de gemeente overhangend groen en wortelopdruk rondom een aantal parkeerplaatsen aanpakken. Dit zal, net als een aantal dringende maatregelen op het landgoed, nog dit jaar uitgevoerd worden. Daarnaast zal de gemeente begin 2017 een begeleidingsgroep met bewoners uit de omgeving instellen waarmee samen de plannen om Meer en Bos in oude luister te herstellen worden gemaakt. Bewoners ontvangen hiervoor een uitnodiging.HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 20 NOVEMBER 2017

 - MRDH reserveert 28 miljoen voor maatregelen in het OV - 4 reacties

 - Politie zoekt getuigen bedreiging trambestuurder


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 19 NOVEMBER 2017

 - Volgend weekend geen treinverkeer tussen Woerden en Den Haag - 1 reactieGelezen: 1180 keer.