Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 26-4-2017, 20:32 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst dinsdag 13 december 2016 om 14:47 uur. 

Is het gaybrapad gevaarlijk voor voetgangers?

Zeist - Steeds meer Nederlandse gemeenten brengen regenboogzebrapaden aan op één of meerdere plekken binnen de bebouwde kom. Het regenboogzebrapad, ook wel “gaybrapad” genoemd, geldt als symbool voor tolerantie en dan in hoofdzaak met betrekking tot de homo-emancipatie. Maar zo’n bont gekleurd zebrapad heeft beperkte juridische waarde.


archieffoto - Arjen Dubbelaar van Groep de Mos op het gaybrapad Bezuidenhoutseweg

Volgens de wetgeving moet een zebrapad voorzien zijn van witte strepen wil het als een zebrapad aangemerkt kunnen worden. Het regenboogzebrapad zonder witte strepen voldoet dus niet aan de gestelde inrichtingseis.

Nu het regenboogzebrapad niet voldoet aan de gestelde inrichtingseisen en derhalve niet als een officiële voetgangersoversteekplaats kan worden gezien zijn de verkeersregels officieel niet van toepassing. Dit kan leiden tot onduidelijkheid, verwarring en heeft bovendien consequenties voor de juridische afhandeling van ongevallen die op of nabij een dergelijke bont gekleurde oversteekplaats plaatsvinden.

“Wij zijn heel erg benieuwd hoe verzekeraars tegen dit vraagstuk aankijken wanneer er een aanrijding heeft plaatsgevonden tussen een voetganger en een auto op een gaybrapad”, aldus Marc Diks, mede-eigenaar van 112schade.nl. “Op dit moment hebben wij nog geen soortgelijk schadegeval ontvangen maar je kan verwachten dat die er aan gaat komen”.

112schade.nl is een van de grootste verhaalservice van Nederland en helpt bij het verhalen van voertuig en letselschade.

 Mail deze pagina HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 26 APRIL 2017

 - CDA en VVD: Snel aan de slag met nieuwe Aso-wet

 - Opening Japanse tuin in Clingendael


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 25 APRIL 2017

 - Museon ontdekt uniek filmmateriaal over dagelijks leven in Den Haag - 2 reactiesGelezen: 637 keer.