Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 30-3-2017, 20:32 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst maandag 19 december 2016 om 16:42 uur. 

Duurzame ledverlichting op 400 stations

UTRECHT - In hoog tempo worden stations de komende jaren voorzien van ledverlichting. Voor de vervanging zijn deze maand overeenkomsten gesloten met een aantal installatiebureaus. Ledverlichting verbruikt de helft minder energie dan de huidige verlichting.Het streven is om in 2020 alle verouderde verlichting op stations te hebben vervangen door ledverlichting. Daarmee kunnen we als ProRail flink wat energie besparen als je bedenkt dat verlichting op stations goed is voor 15 procent van ons energieverbruik. Waar mogelijk willen we een slim systeem aanleggen dat de verlichting dimt als er geen reizigers zijn. Naast armaturen en dimmers gaat het om het aanpassen van lichtmasten, abri’s, perronkappen, reizigerstunnels, traverses en bekabeling. De investering wordt terugverdiend door een besparing op energieverbruik en onderhoudskosten.

Toegankelijkheid
Naast een flink besparing op onze energierekening, vergroot de ledverlichting de toegankelijkheid voor mensen met een visuele beperking. Zodoende draagt het ook bij aan ons doel mensen zoveel mogelijk zelfstandig te laten reizen.

Stations aan led
Inmiddels brandt de ledverlichting op de stations van Hardenberg, Voorschoten, Zoetermeer, Den Helder, Ruurlo, Lochem, Dieren en Lichtenvoorde, Maarn, Den Haag, Hollands Spoor en. Den Haag Laan van NOI. Voor de uitbreiding op andere stations heeft onze directeur Stations Ronald Nomes overeenkomsten gesloten met de installatiebureaus Klaver, Van Dorp, Strukton, TES, en Volker. Zij combineren het vervangen van de verlichting met andere opdrachten op het gebied van toegankelijkheid, onderhoud en duurzaamheid.

 Mail deze pagina HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 30 MAART 2017

 - Lift naar tramplatform halte Leidschenveen in onderhoud - 3 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 29 MAART 2017

 - Vervanging rails Kalvermarkt, zo rijden de trams dit weekend - 2 reacties

 - Intercity Den Haag - Breda vanaf 3 april door naar Eindhoven - 8 reactiesGelezen: 600 keer.