Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 23-11-2017, 20:37 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst woensdag 28 december 2016 om 15:52 uur. 

Vrij reizen voor Rotterdamse AOW-gerechtigden

ROTTERAM -In Rotterdam hebben alle AOW-gerechtigden vrij reizen* met de diensten van het Rotterdamse openbaar vervoer bedrijf RET. Nu vanaf april de NS-spoorlijn van en naar het strand van Hoek van Holland wordt omgebouwd naar een metrolijn van de RET, geldt ook op het gehele tracé tussen Rotterdam en Hoek van Holland vrij reizen voor AOW-gerechtigden.Het bestaande tracé tussen Schiedam en Hoek van Holland zal in 2017 een metamorfose ondergaan: van een gewone spoorlijn naar een moderne metro. Aan het eind van de lijn, in Hoek van Holland, wordt een kleine kilometer nieuw spoor aangelegd met een nieuw station ‘Hoek van Holland Strand’.

In Schiedam sluit de Hoekse Lijn aan op metrolijn B naar Nesselande. Door de koppeling aan het Rotterdamse metronet wordt het hart van Rotterdam via de gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis verbonden met het strand van Hoek van Holland. Dankzij de aansluiting krijgen alle stations van metrolijn B, die begint aan het strand van Nesselande, een rechtstreekse verbinding met het strand van Hoek van Holland. Metrolijn B wordt dus een echte strandlijn. Op het gehele tracé geldt de vrij-reizen regeling voor AOW-gerechtigden uit Rotterdam. Dus ook voor de AOW-gerechtigden uit Hoek van Holland is de rit naar Rotterdam vanaf april gratis.

Het voorbereidende werk is bijna klaar. In april 2017 start de ombouw naar de Hoekse Lijn. Deze is in 2017 nog gereed. De verlenging tot op het strand en het bijbehorende nieuwe station Hoek van Holland Strand zijn naar verwachting in 2018 klaar.
Tijdens de verbouwing zet de RET een vervangende buslijn in van en naar Hoek van Holland. Ook op deze buslijn geldt vrij reizen voor AOW-gerechtigden.

*Het gratis reizen voor AOW-gerechtigden geldt op doordeweekse dagen vanaf 9.00 uur. Op zaterdagen, zondagen en nationale feestdagen is de hele dag gratis reizen.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 23 NOVEMBER 2017

 - CDA: Gemeente moet OV Stadsdeelkantoor Leyweg meer stimuleren - 1 reactie

 - FNV: Acties bij streekvervoer op komst


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 22 NOVEMBER 2017

 - AD: HTM-ers boos over uitstel cashloos betalen - 3 reacties

 - Groep de Mos wil latere trein vanaf Den Haag CS - 8 reacties

 - CNV: Werknemers en klanten busbedrijven dupe van nieuwe Europese regelsGelezen: 1294 keer.