Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 25-7-2017, 20:47 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst donderdag 12 januari 2017 om 11:18 uur. 

Busconcessies: duurzaam, betaalbaar en toegankelijk OV

Den Haag - Openbaar vervoer is belangrijk voor de stad. Niet alleen nu, om je te verplaatsen van Leidschenveen naar het Scheveningse strand of van Mariahoeve naar de Haagse Markt, maar ook met het oog op de toekomst.Er komen steeds meer mensen in onze mooie stad wonen, daarom moeten we ervoor blijven zorgen dat iedereen zich kan blijven bewegen in Den Haag zonder dat het aantal auto’s toeneemt. Want ook een schone lucht is belangrijk: naast lopen en fietsen is een goed netwerk van bussen en trams hiervoor essentieel.

Woensdag sprak de gemeenteraad over de het programma van eisen voor de busconcessies. Zij moeten met elkaar bepalen wie het busvervoer vervoer vanaf 2019 mag organiseren. Dit doen ze gezamenlijk in de Metropoolregio (MRDH), met Rotterdam en omliggende gemeenten.

De MRDH heeft grote ambities op het gebied van duurzaamheid en wil zorgen dat bussen zo weinig mogelijk uitstoten. Het liefst niets: zero-emissie wordt dat genoemd. Dit is ook voor de PvdA een belangrijk doel. Tegelijkertijd is de PvdA kritisch: de MRDH heeft weinig ambities wat betreft het aanbod van buslijnen. Er dreigen straks minder vaak bussen te rijden dan nu. Terwijl een dekkend aanbod juist belangrijk is om duurzaamheid betekenis te geven: mensen pakken immers pas de bus wanneer ze er daadwerkelijk snel van A naar B kunnen komen. Buslijnen mogen pas veranderen of verdwijnen wanneer dit goed is onderbouwd en er een alternatief is. Daarom heeft het college een kritische zienswijze geschreven. Deze is vandaag door de gemeenteraad verder aangescherpt.

Wel is de PvdA blij dat de toegankelijkheid van elektrische rolstoelen het uitgangspunt is in de aanbesteding van het busvervoer. In mei was hier discussie over nadat er een klacht was ingediend omdat een broer en zus in een elektrische rolstoel niet meer welkom zouden zijn in de Haagse bussen. Ook mogen de ambities niet ten koste gaan van de prijs van een buskaartje. "Zo houden we openbaar vervoer toegankelijk en betaalbaar voor alle Hagenaars."
 Mail deze pagina HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 25 JULI 2017

 - Tourist Tram genomineerd voor de The Hague Award - 2 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 24 JULI 2017

 - Groep de Mos snapt ontkennen geluidsoverlast keerlus lijn 12 in Duindorp niet - 5 reacties

 - Amsterdam kiest voor elektrische bussen - 14 reactiesGelezen: 962 keer.