Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 26-4-2017, 20:32 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst dinsdag 24 januari 2017 om 16:37 uur. 

HSP: “Gratis OV in de vakantie voor kinderen minimagezinnen”

DEN HAAG - Mogelijk goed nieuws voor kinderen uit Haagse minimagezinnen die in de schoolvakantie óók graag uitstapjes willen maken. Haagse Stadspartij raadslid Sanne van der Gaag heeft in de bespreking van het armoedebeleid in de commissie samenleving van donderdag 19 januari jl. voorgesteld om gezinnen met een minimuminkomen in de schoolvakantie gratis gebruik te laten maken van het openbaar vervoer.Verantwoordelijk wethouder Baldewsingh reageerde erg positief op dit voorstel en heeft toegezegd in gesprek te gaan met de HTM en te kijken of er financiële middelen voor dit plan te vinden zijn.

Van der Gaag: “Een van de grote verschillen tussen het opgroeien in een gezin met meer of minder inkomen is de mate waarin ouders in staat zijn om ‘leuke dingen’ met hun kinderen te doen. In de vakantieperiode zijn er in Den Haag zat leuke activiteiten voor kinderen die niets of nauwelijks iets hoeven te kosten. Denk bijvoorbeeld aan het brede aanbod activiteiten voor basisschoolkinderen via de vakantiepas of een dagje naar het strand of een museum.

De reiskosten kunnen echter behoorlijk oplopen, als je met een volwassene en drie kinderen bijvoorbeeld vanuit Mariahoeve naar Scheveningen heen en terug wilt met het openbaar vervoer ben je al gauw twaalf euro kwijt. Dit is voor gezinnen met een laag inkomen echt een behoorlijke hap uit het weekbudget.

In de vakantie zit het openbaar vervoer toch altijd al minder vol dus het zou ontzettend mooi zijn als we voor elkaar kunnen krijgen dat minimagezinnen in deze periode vrij kunnen reizen. Zo kunnen kinderen die opgroeien in een gezin met een laag inkomen ook voor de volle honderd procent meedoen”.

 Mail deze pagina HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 26 APRIL 2017

 - CDA en VVD: Snel aan de slag met nieuwe Aso-wet

 - Opening Japanse tuin in Clingendael


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 25 APRIL 2017

 - Museon ontdekt uniek filmmateriaal over dagelijks leven in Den Haag - 2 reactiesGelezen: 525 keer.