Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 23-11-2017, 20:37 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst woensdag 1 februari 2017 om 13:37 uur. 

Zoetermeer start verbouwing Stadhuisplein en RandstadRailhalte

ZOETERMEER - Bezoekers van de Zoetermeerse Binnenstad kunnen zich definitief verheugen op een Stadhuisplein met nog meer mooie terrassen, een bestrating zonder verhoging en meer groen. De gemeente start met de verbouwing van het Stadhuisplein en de daaronder gelegen RandstadRailhalte.In de zomer van 2018 kunnen bezoekers en bewoners van de binnenstad gebruik maken van het aantrekkelijke en lichte station dat prettig toegankelijk is.

Echte bomen verrijzen uit de twee trapgaten van het Randstadrailperron die uitkomen op het Stadhuisplein. De naastgelegen liften bieden een veilige toegankelijke verbinding tussen plein en halte voor minder validen. Op 4 juli vorig jaar heeft de gemeenteraad het definitief ontwerp voor het Stadhuisplein en de RandstadRailhalte vastgesteld.

Marc Rosier, wethouder stedelijke ontwikkeling: `Dit is een zeer belangrijke zichtbare vernieuwing van plein n halte, die mede door een financile bijdrage van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag mogelijk wordt gemaakt. Het Stadhuisplein is als middelpunt van het Stadshart een van de belangrijkste horecapleinen van Zoetermeer. We mogen trots zijn op het plein en de halte die we straks gaan krijgen.`

De raad vroeg het college om 1 miljoen euro te laten meefinancieren door externe partijen. Rosier waardeert dan ook de bijdrage van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag van 1,7 miljoen voor de verbouwing van de RandstadRailhalte. De totale kosten van de vernieuwing van het plein en de halte zijn begroot op ruim 4 miljoen euro. De gemeente begint met de voorbereidingen van de verbouwing waaronder de definitieve inrichting van het plein met de invulling van groen, de bestrating en de keuze van het straatmeubilair zoals bankjes en verlichting. Dit gebeurt in samenspraak de ondernemers, gebruikers en bewoners.

Gemeente en ondernemers gaan samen zorgen dat dat het Stadhuisplein ook tijdens de verbouwing blijft bruisen en de RandstadRailhalte bereikbaar is. De uitvoering van de werkzaamheden start vr april 2017. Naar verwachting zijn het plein en de halte in het tweede kwartaal 2018 onherkenbaar veranderd.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 23 NOVEMBER 2017

 - CDA: Gemeente moet OV Stadsdeelkantoor Leyweg meer stimuleren - 1 reactie

 - FNV: Acties bij streekvervoer op komst


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 22 NOVEMBER 2017

 - AD: HTM-ers boos over uitstel cashloos betalen - 3 reacties

 - Groep de Mos wil latere trein vanaf Den Haag CS - 8 reacties

 - CNV: Werknemers en klanten busbedrijven dupe van nieuwe Europese regelsGelezen: 1046 keer.