Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 18-10-2017, 12:09 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst donderdag 2 februari 2017 om 16:03 uur. 

Lansingerland blij met capaciteitsuitbreiding RandstadRail lijn E

LANSINGERLAND - Als alles volgens plan verloopt rijdt metrolijn E straks tijdens de spits elke vijf minuten naar Rotterdam Centraal. Het college van burgemeester en wethouders is verheugd over de voorgenomen capaciteitsuitbreiding van de succesvolle metrolijn tussen Rotterdam en Den Haag.Volgens wethouder Simon Fortuyn past uitbreiding van de lijn in de ambitie van Lansingerland om het voorzieningenniveau naar een hoger plan te brengen. ,,We krijgen steeds meer inwoners en die willen vanuit Lansingerland op een snelle en comfortabele wijze kunnen reizen. Dat kan straks door de uitbreiding van lijn E. Lansingerland als het middelpunt tussen Den Haag en Rotterdam,’’ zegt Fortuyn.

Meer reizigers
De aanleg van metrolijn E is een groot succes. Dagelijks maken zo’n 41.000 reizigers gebruik van de lijn, die in eerste aanleg is gebouwd voor een capaciteit van 32.000 reizigers. Het succes van de lijn was aanleiding voor de Metropoolregio om samen met Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland te onderzoeken hoe de capaciteit van de lijn kan worden vergroot.

Keermogelijkheid
Uitkomst van dat onderzoek was het verhogen van het aantal ritten naar Rotterdam tijdens de spitsuren. Om dat mogelijk te maken moet er een keermogelijkheid worden gebouwd voor de metrovoertuigen. Dat keerpunt kan het best worden aangelegd tussen Pijnacker Centrum en Pijnacker Zuid, zo blijkt uit onderzoek. Als deze voorzieningen zijn aangelegd kan de frequentie tijdens de spits worden opgevoerd tot één metro per vijf minuten. Het is de bedoeling dat een en ander binnen twee jaar wordt gerealiseerd.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 18 OKTOBER 2017

 - GVB Bus voldoet aan status Systeemtoezicht van ILT

 - Reizigers overwegend positief over tienminutentrein - 1 reactie


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 17 OKTOBER 2017

 - HTM in Lucky TV - 2 reacties

 - Recordaantal reizigers De Lijn gecontroleerdGelezen: 983 keer.