Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 24-9-2017, 12:59 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zondag 5 februari 2017 om 12:46 uur. 

Meer avondwinkels in Den Haag

DEN HAAG - Hoe vervelend is het, wanneer je ’s avonds laat nog even snel een boodschap moet halen en alle winkels dicht zijn? De kans dat dit u in de toekomst nog eens overkomt wordt steeds kleiner, want er komen meer avondwinkels in Den Haag.Dit heeft het college toegezegd. Eindelijk een stap in de goede richting, aldus de Haagse VVD. De partij stelde afgelopen november schriftelijke vragen aan het college om de verouderde winkeltijdenverordening aan te pakken. Raadslid Chris van der Helm: “De huidige winkeltijdenverordening, die beperkingen stelt aan het aantal avondwinkels in de Haagse binnenstad, is niet meer van deze tijd en strookt ook niet met de Haagse ambitie om meer toeristen te trekken naar de Haagse binnenstad.”

Er zijn momenteel maar 25 avondwinkels in de gehele stad, terwijl het aantal inwoners en toeristen steeds verder toeneemt.
Vooral in de binnenstad is vraag naar meer avondwinkels, bijvoorbeeld op de Lange Poten. Deze straat bevindt zich in het toeristische hart van onze stad en dagelijks lopen er vele toeristen, forenzen en mensen die een avondje uitgaan door deze straat. Al deze mensen kunnen dus ’s avonds laat niet nog snel even een boodschap doen. Dat is niet alleen jammer voor deze mensen, het is ook een gemiste kans voor de Haagse economie.

“We zijn blij dat het college ook inziet dat het beleid op de schop moet en bereid is om meer avondwinkelvergunningen te verlenen. Het is een stap in de goede richting.” Aldus van der Helm.

 Mail deze pagina HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 24 SEPTEMBER 2017

 - Aanbieden deelfietsen mag alleen vanuit fietsparkeervoorziening - 2 reacties

 - Proef met gesloten poortjes Amsterdam Centraal goed verlopen - 2 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 23 SEPTEMBER 2017

 - Pijnacker-Nootdorp investeert niet in pilot nachtmetro - 7 reacties

 - Grootste 15 meter-busvloot van Nederland in Almere - 5 reactiesGelezen: 1092 keer.