Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 22-2-2017, 20:37 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 17 februari 2017 om 14:48 uur. 

100 miljoen voor visserij en toerisme Noordelijk Havenhoofd

DEN HAAG - Scheveningen-Haven wordt een modern centrum voor visserij, dat zich ook op toerisme richt. De gemeente Den Haag, VolkerWessels Vastgoed, United Fish Auctions (UFA) en de visbedrijven Gebr. Simonis, W. van der Zwan, Plugge Zeevis en Seafood Centre hebben daarvoor vandaag een overeenkomst getekend.Gezamenlijk steken de partijen €100 miljoen in de vernieuwingen. VolkerWessels Vastgoed realiseert in totaal 85.000 vierkante meter aan nieuwbouw en renovatie.

Met de investering komt meer nadruk te liggen op de economische functie van het de Scheveningen-Haven. De visserij krijgt een impuls met de renovatie van het karakteristieke visafslaggebouw, de uitbreiding van de visafslag, een nieuw onderkomen voor de KNRM en extra bedrijfsruimtes voor AZ Fisheries en VIS.

Naast de visserij krijgt ook het toerisme een flinke impuls aan het Noordelijk Havenhoofd. Simonis opent een nieuw restaurant. Een Fish attractie moet de beleving van de vis verder vergroten. Ook komen er een driesterrenhotel, hotelappartementen, een nieuwe parkeergarage en krijgt het gebied een volwaardige aansluiting op de boulevard.

Wethouder Karsten Klein van Haven: "Scheveningen-Haven is een economische motor van onze stad. In de afgelopen drie jaar is de omzet van de visserij met 35 procent gestegen. Die sterke vissector willen we behouden. Daarin investeren blijft van levensbelang. Datzelfde geldt voor het toerisme. Ik ben blij dat we dat met deze partijen kunnen doen."

Met de ondertekening van de gebiedsontwikkelingsovereenkomst kunnen de voorbereidingen van eerste bouwprojecten van start gaan. De daadwerkelijke bouwactiviteiten beginnen in 2018. De laatste oplevering staat gepland voor 2022.

 Mail deze pagina 


Sammy | 18-2-2017
Ik heb begrepen via een krantenartikel dat er een vast besluit komt in April 2017 welk trace het meest passend/geschikt is naar het voormalig Norfolk. Bent hiervan op de hoogte Taal trambestuurder

John | 18-2-2017
@Sjaak, ohhhhh daar, bij de Houtruststraatweglaan

Sjaak | 18-2-2017
@John.
Bij de Niedorpweg. LOL

John | 18-2-2017
Charles, serieus een pokke eind? Dat kleine stukkie over de Westduinweg, 1x gas geven en je bent er bij wijze van, in nog geen 10 minuten ben je aan de andere kant, tenzij je de pijp overzwemt, dan ben je er natuurlijk veel eerder

Maar goed, dus wéér lekker volbouwen, maar niks doen aan de infrastructuur, het stond al vast met zonnige dagen, als dit geintje compleet is staat het zelfs met slechte dagen vast

Taal Trambestuurder, Duindorplaan? Waar ligt die dan?

Taal Trambestuurder | 18-2-2017
ja via Westduinweg. duindorplaan .Niedorpweg.Segbroeklaan.Sportlaan.M Vrijenhoecklaan.kijkduin tailtrack zou mooie route zijn vanaf Scheveningen maar ja denk dat MRHD en gemeente er niks mee gaan doen

Sammy | 18-2-2017
@Taal Trambestuurder: aan welke volwaardige tramlijn denkt deze te laten doortrekken/verlengen naar Kijkduin deze via Westduinweg of elders?

Taal Trambestuurder | 17-2-2017
EN nu ook een volwaardige tramlijn er heen laten rijden en door laten rijden naar Kijkduin

Betweter | 17-2-2017
Inderdaad. Een dam zou hiervoor een goeie oplossing zijn

Charles | 17-2-2017
Hopelijk komt er eindelijk ook een fatsoenlijke verbinding tussen het Zuidelijk Havenhoofd en het Noordelijk Havenhoofd. Vanuit Duindorp is het een pokke-eind omrijden om het Noordelijk Havenhoofd te bereiken.


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 22 FEBRUARI 2017

 - “Lansingerland-Zoetermeer” naam NS station vervoersknoop Bleizo - 12 reacties

 - Bus 21 (1102) betrokken bij aanrijding met veel schade - 4 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 21 FEBRUARI 2017

 - Politie zoekt getuigen mishandeling bij halte Stadhuis Zoetermeer - 5 reacties

 - Gemeente wil gracht terug op Piet Heinplein - 11 reacties

 - Maurice Unck per 1 juni 2017 nieuwe directeur RET - 4 reactiesGelezen: 460 keer.