Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 22-2-2017, 20:37 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 17 februari 2017 om 14:52 uur. 

Minder overlast voor fietsers bij werkzaamheden

DEN HAAG - Bij bouwwerkzaamheden in de stad wordt voortaan meer rekening gehouden met fietsers en voetgangers. Dat besloot het stadsbestuur donderdag op initiatief van GroenLinks.Alleen bij hoge uitzondering, zullen fietsers nog moeten afstappen maar dan altijd in combinatie met een duidelijk aangegeven omleidingsroute.

Fractievoorzitter Arjen Kapteijns: “Hoe meer mensen de fiets pakken, hoe beter voor de stad. Je moet het fietsers dus zo makkelijk mogelijk maken. Bij bouwwerkzaamheden is de verkeerssituatie nu vaak gevaarlijk en onpraktisch voor fietsers en voetgangers. Ik ben blij dat ons voorstel is aangenomen om dit beter te regelen.”

GroenLinks deed het voorstel naar aanleiding van de werkzaamheden bij onder meer station Den Haag Centraal, rond het Tournooiveld en aan de Kalvermarkt. Daar ervaren fietsers en voetgangers nu onnodig veel overlast. Het stadsbestuur gaat dit voortaan beter aanpakken en alleen waar het echt niet anders kan, fietsers omleiden of vragen om af te stappen.

 Mail deze pagina 


Edu | 19-2-2017
@Ruud van Aarle
Volgens mijn kalender is van 20 februari tot 7 april toch echt 6 weken!

Voogd | 19-2-2017
Nou Charles, ik tel toch heel wat fatsoenlijke fietsenstallingen in het centrum https://www.denhaag.nl/home/bewoners/to/Gratis-en-bewaakt-uw-fiets-stallen-in-Den-Haag.htm

Rinus | 18-2-2017
De reageerders hieronder hebben denk ik niet gezien hoe die afzettingen geplaatst zijn. Vandaag heb ik mij wederom verbaast over de hekken zoals die geplaatst zijn rond de ingang tot de tramtunnel op de Kalvermarkt. Het lijkt net of je er niet mag komen, maar de toegang is gewoon open. Dat is waar het hier om gaat, het voorkomen van onduidelijke en daarmee gevaarlijke situaties, niet of bepaalde weggebruikers een bijzondere positie hebben.
M.b.t. de gevaarlijke situatie, wat de tramhobbyisten hier moet aanspreken, voetgangers die over de tramsporen gaan lopen omdat ze niet weten waar ze naar toe moeten, dat moet je niet willen.

Ruud van Aarle | 18-2-2017
@Edu. De Oude Haagweg gaat maar 2 weken dicht.

Edu | 18-2-2017
Gaan ze ook eens rekening houden met de automobilisten?
Oude Haagweg gaat vanaf maandag voor 6 weken dicht. Alle omleidingen leiden tot files en opstoppingen maar de meest logische oplossing om de bussluis op de Escamplaan voor 6 weken op te heffen zit er niet bij.

Bert de Lange | 17-2-2017
Laten ze "als het echt niet kan" ook de automobilisten hun auto duwen?

Charles | 17-2-2017
Wat lees ik? "Je moet het fietsers dus zo makkelijk mogelijk maken". Nou, zorg dan eerst maar eens voor fatsoenlijke fietsenstallingen in het centrum.

Overigens: ik denk dat de mentaliteit van fietsers en voetgangers van dien aard is dat ze lak hebben aan regels en aanwijzingen. Praktisch alle (verkeers)regels worden door hun genegeerd. Afstappen bijvoorbeeld, geen fietser die dat doet


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 22 FEBRUARI 2017

 - “Lansingerland-Zoetermeer” naam NS station vervoersknoop Bleizo - 12 reacties

 - Bus 21 (1102) betrokken bij aanrijding met veel schade - 4 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 21 FEBRUARI 2017

 - Politie zoekt getuigen mishandeling bij halte Stadhuis Zoetermeer - 5 reacties

 - Gemeente wil gracht terug op Piet Heinplein - 11 reacties

 - Maurice Unck per 1 juni 2017 nieuwe directeur RET - 4 reactiesGelezen: 328 keer.