Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 27-4-2017, 20:42 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst donderdag 9 maart 2017 om 12:14 uur. 

“Pak horrorbanken in abri’s aan; maak ze kidsproof!”

DEN HAAG - Dat kinderen nieuwsgierig zijn en soms in hun acties sneller dan het geluid, dat is algemeen bekend. Dat kinderen niet altijd kijken met hun ogen: dat ook! Maar hoe voorkom je nou als oplettende ouder of begeleider dat je kind niet vast komt te zitten in een bankje in een bus- of tramhalte?


Foto: Regio15.nl

“Simpelweg door de banken met gaatjes te vervangen voor andere banken”, aldus fractievoorzitter Richard de Mos, die geschrokken reageert op het bericht van woensdagmiddag over opnieuw een beknelde kindervinger bij een OV-halte, kruising Laan van Meerdervoort / Heliotrooplaan.

Het zal je maar gebeuren; je bent samen met je kind aan het wachten op de tram en zit in de abri op het bankje de tijd weg te kletsen. Ondertussen beweegt het kinderhandje al spelend over de gaatjes van de bank en ineens zit de vinger vast en komt er niet meer uit.

De Mos: “Ik moet er toch niet aan denken dat het mijn dochtertje zou overkomen!” Omdat toch wel eerder is gebleken dat de vingers niet met bijvoorbeeld water en zeep weer los kunnen komen, is een redelijke inzet van de hulpdiensten nodig om de vinger te bevrijden. Vorig jaar moest het slachtoffertje zelfs onder narcose gebracht worden om de vinger te kunnen bevrijden. Deze horrorbanken moeten zo snel mogelijk worden vervangen!

Groep de Mos roept het stadsbestuur middels schriftelijke vragen dan ook op om de bankjes met de gaatjes zo spoedig mogelijk te vervangen voor andere bankjes, om te voorkomen dat er nog meer kinderen zo’n (traumatische) ervaring opdoen!

Alle bankjes in bus- en tramhaltes in Den Haag, het Westland, Delft en Midden-Delfland worden vervangen. Dat bevestigt de Metropoolregio Rotterdam Den Haag desgevraagd tegenover Omroep West. Aanleiding zijn meerdere ongelukken met kinderen die met hun vingers vast kwamen te zitten in de bankjes.


 Mail deze pagina HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 27 APRIL 2017

 - Trolleyvloot Arnhem gemoderniseerd - 5 reacties

 - 5000 verkeerslichten, maak ze energieneutraal - 2 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 26 APRIL 2017

 - CDA en VVD: Snel aan de slag met nieuwe Aso-wet - 2 reacties

 - Opening Japanse tuin in ClingendaelGelezen: 761 keer.