Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 27-4-2017, 20:42 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst maandag 13 maart 2017 om 14:09 uur. 

Haagse binnenstad blijft leefbaar en aantrekkelijk tijdens renovatie Binnenhof

DEN HAAG - Tijdens de renovatie van het Binnenhof (2020-2025) moet de omgeving in de binnenstad van Den Haag leefbaar en aantrekkelijk blijven. Voor omwonenden en ondernemers, voor toeristen en andere bezoekers.Daarvoor hebben de gemeente Den Haag en het Rijksvastgoedbedrijf voorstellen en ideeën ontwikkeld, samen met bewoners, ondernemers, culturele instellingen, ProDemos en andere eigenaren en gebruikers van panden in de omgeving van het Binnenhof. De Haagse wethouder Revis (Binnenstad, Stadsontwikkeling Kerngebieden en Buitenruimte) en minister Plasterk (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) hebben de voorstellen in ontvangst genomen.

Een greep uit de voorstellen en ideeën:
-Het is de bedoeling dat het aantal bezoekers naar de omgeving van het Binnenhof op peil blijft. De renovatie is een uitgelezen mogelijkheid om de rijke geschiedenis van 800 jaar Binnenhof opnieuw te vertellen en te laten beleven en biedt een enorme kans voor het toerisme.
-Er komt een informatiecentrum over de renovatie, de parlementaire geschiedenis en de rijke historie van het complex.
ProDemos biedt per jaar zo’n 90.000 scholieren en 50.000 andere bezoekers een bezoek aan het Binnenhof. Tijdens de renovatie gaat het bezoek langs het Binnenhof-in-verbouwing en langs het parlement in de tijdelijke huisvesting.
-Er komt een loopbrug over het Binnenhof, om de verbouwing van boven te kunnen zien. Delen van het complex blijven toegankelijk voor ‘hard hat tours’ - met bouwhelm.
-Na de verhuizing van de Tweede en Eerste Kamer, maar nog voordat de aannemers beginnen, zijn plekken tijdelijk toegankelijk voor het publiek die normaal gesproken gesloten zijn.
-Kunst en cultuur langs de bouwhekken, unieke tentoonstellingen samen met het Mauritshuis, het Haags Historisch Museum, Escher in het Paleis, het Museon en andere musea.
-Het zicht op het Binnenhof vanaf de Hofvijver – het meest gefotografeerde punt in Den Haag – blijft zo veel mogelijk in stand, ook als bouwketen en bouwkranen het zicht veranderen.
-Overlast voor omwonenden en ondernemers zo veel mogelijk beperken.
-Eén centraal loket voor suggesties en klachten. Voor calamiteiten 24 uur per dag de mogelijkheid een melding of klacht in te dienen.

Noodzaak renovatie Binnenhof
De renovatie van het Binnenhof-complex is hard nodig om grote gebreken te herstellen op het gebied van (brand)veiligheid, houtrot, lekkende daken, technische installaties (klimaat, liften, leidingen), ict, beveiliging en gezondheid. Daarnaast worden enkele verbeteringen meegenomen zoals aanpassing van de ingangen, keukens en restaurants. De renovatie gaat in 2020 van start en duurt vijfenhalf jaar. Daarna voldoet het complex weer aan alle eisen om veilig en zonder storingen continu in bedrijf te zijn. De renovatie kost maximaal 475 miljoen euro.

Bekijk de video over de renovatie van het Binnenhof.
 Mail deze pagina HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 27 APRIL 2017

 - Trolleyvloot Arnhem gemoderniseerd - 5 reacties

 - 5000 verkeerslichten, maak ze energieneutraal - 2 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 26 APRIL 2017

 - CDA en VVD: Snel aan de slag met nieuwe Aso-wet - 2 reacties

 - Opening Japanse tuin in ClingendaelGelezen: 465 keer.