Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 20-10-2017, 12:12 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst woensdag 15 maart 2017 om 15:07 uur. 

Voormalig Stationspostkantoor krijgt nieuw leven

EN HAAG - Het voormalige Stationspostkantoor gaat een nieuwe levensfase in. Het Rijksmonument krijgt een levendige mix aan functies. De gemeente Den Haag en de Belgische ontwikkelaar LIFE NV tekenen vandaag voor de start van de herontwikkeling van het Stationspostkantoor.Dit gebouw is voor de stad niet alleen uniek door de architectuur maar ook door de centrale ligging. Naast station Hollands Spoor en op een steenworp van de Laakhaven, Binckhorst en het Centrum biedt het volop kansen voor wonen en werken op een goed bereikbare binnenstedelijke locatie.

Wethouder Joris Wijsmuller (Stadsontwikkeling en Wonen) is verheugd met de transformatie van dit markante gebouw: "Dit is de manier waarop we in Den Haag om willen gaan met de groei van de stad. Én woningen bouwen, én inzetten op verduurzaming. Ook het ‘stad binnen een stad`-concept past uitstekend bij onze Haagse ambitie van vergroenen, verdichten en verduurzamen". Serge Hannecart, CEO van LIFE, geeft aan dat hij met dit project met bijzondere architecturale kwaliteit wil bijdragen tot het verrijken van de stadsbeleving. "Bij elk van onze projecten staat de architectuur in functie van het echte leven."

Dit Rijksmonument is in de periode 1939-1949 ontworpen en gebouwd door de voormalig Rijksbouwmeester Bremer. LIFE transformeert het monument naar een levendige stad binnen de stad. Een geheel, waarbij een combinatie van woningen, logies, met de mogelijkheid tot short stay, ondersteund wordt door de verschillende dienstverleners in de plint, die elkaar bedienen onder het motto co-living & co-working.

Het voormalige en centraal gelegen stationspostkantoor gaat hiermee een belangrijk toonbeeld worden van circulaire economie in het hard groeiende Den Haag.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 20 OKTOBER 2017

 - NS test achteraf betalen met OV-Chipkaart

 - Roken verboden op veerponten GVB - 3 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 19 OKTOBER 2017

 - NS: nieuwe Sprinters en vaker Sprinters - 6 reacties

 - Hinder fietsers/voetgangers Grote Marktstraat aangepakt - 8 reactiesGelezen: 994 keer.