Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 24-3-2017, 12:23 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 17 maart 2017 om 13:58 uur. 

Groep de Mos: ‘Laten we wat trotser zijn op ons Mobiel Erfgoed!’

DEN HAAG - De gemeente Den Haag heeft de bruikleenovereenkomst met de Stichting Haags Bus Museum aan de Binckhorstlaan 215 C opgezegd, met als gevolg dat er geen ruimte meer is voor de historische collectie autobussen.Voor het enige door de gemeente geboden alternatief, een pand verderop in het Bickhorstgebied, moet door de stichting een marktconforme huurprijs worden opgehoest van € 44.000 per jaar. Onbetaalbaar!

“De museumbussen zijn opgenomen in het Nationaal Register Mobiel Erfgoed en verzorgen onder meer het vervoer tijdens de Haagse Museumnacht. Als we in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden denken, kan dit een volwaardig Bus Museum worden met bussen uit zowel Den Haag als uit de directe regio”, aldus Groep de Mos fractievoorzitter Richard de Mos, die in de bres springt voor de in het nauw zittende stichting. “We moeten er als gemeente juist alles aan doen om organisaties zoals deze te faciliteren. Als zij vaker hun bussen kunnen tonen aan het publiek, is het weer een extra reden om Den Haag te bezoeken”.

Groep de Mos wil op de eerste plaats dat de gemeente meehelpt in het vinden van een nieuwe locatie, waarbij geen marktconforme tarieven worden gerekend.

“Daarnaast wil ik dat de gemeente mee gaat helpen om van de oude-bussen-verzameling een volwaardig Bus Museum te maken. Omdat de helft van de collectie bestaat uit streekbussen, kan het daarbij ook randgemeenten betrekken. En uiteraard moet de gemeente connecties hebben die een crowdfunding actie tot een succes kunnen maken”, aldus De Mos die vragen stelt aan het stadsbestuur.

 Mail deze pagina 


eppo | 19-3-2017
Ik veronderstel dat bij het aangaan van de bruikleenovereenkomst ook een redelijke opzegtermijn is bedongen zodat men de stallingsruimte niet op stel en sprong hoeft te ontruimen? Ik lees daar niets over...

Aat Hoogland | 18-3-2017
Mag ik één opmerking maken. Laten we het netjes houden en niet het zelfde doen, zoals dat vele jaren geleden gebeurd is met Musa in Amsterdam.

Hans | 18-3-2017
Glad vergeten: ook ik hoop van ganser harte dat er zo snel mogelijk een volwaardig busmuseum in Den Haag of omstreken wordt gerealiseerd. Hulde voor de inzet van de Groep De Mos

Hans | 18-3-2017
@rangeerder

Nou, nou, u maakt het wel erg bont met € 444.000 huur.

@busgek.

Het spijt me voor u, maar u zult het toch nog een jaartje moeten doen met die verfoeide wethouder Baldewsingh... En als de PvdA zich volgend jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen (enigszins) herstelt, zit u misschien wel weer vier jaar lang met hem opgezadeld.

@Rinus.

Een parlementaire democratie (zonder allochtone of autochtone aso`s!) in de vorm van een constitutionele monarchie of republiek lijkt mij nog altijd de minst slechte "heilstaat"...

Frans van Meerwijk | 18-3-2017
Spijtig, maar ik zag het al op ándere plekken ook gebeuren...
Essentieel voor historische voertuigen is het `veilig onder dak zijn`, dus inderdaad het liefst overdekt en vorstvrij!
Ik hoop voor het HBM dat ze daarin zullen slagen!

Rinus | 18-3-2017
Ik geef busgek groot gelijk.

Natuurlijk staat het hem vrij om zijn kansloze asokreten te slaken, zonder dat hij daarvoor moet aantonen over voldoende eigen middelen te beschikken. Dat soort geluiden waren reeds vroeger ook vrij om te slaken en te beluisteren, meestal in keet, kantine of wachthuisje. Alleen nu is het voor iedereen te lezen via internet, dus niets onder de zon. Frustratie uiten mag. Ik weet echter niet of het constructief is.

Overigens heb ik slechts last van autochtone aso`s in de buurt die van overheidswege onderhouden worden, dus met de door dhr busgek gelegde link met wethouder B heb ik minder affiniteit. E.e.a. accepteer ik maar omdat heropvoedingskampen waarin aso`s (definitief) verdwijnen iets zijn van dictatoriale heilstaten.
Probleem van die heilstaten is dat iemand gaat uitmaken dat je een aso bent, en uiteindelijk iedereen het risico loopt op een dag afgevoerd te worden naar een dergelijke instelling (zelfs met de juiste partijkaart op zak). Ik heb tegen een dergelijk stelsel enige bezwaren, zoals ook dhr busgek zal begrijpen.

F.F.W. Beijerling | 18-3-2017
Oeps ... Wanneer busgek in een spiegel kijkt, wordt hij aangestaard door een "azijnpisser"!

GTLbestuurder | 17-3-2017
De HTM werkt nergens aan mee, spteek uit ervaring. Je bent als alternatief aangewezen op anti-kraak lokaties waar er genoeg van zijn.

busgek | 17-3-2017
Busgek verdient zijn eigen centen, Voogd. En ik zie ook niet wat jij er mee te maken hebt... En ik zeg ook nog eens wat ik wil. Ook DAAR heb je geen ene moer mee te maken. We zitten hier voor ons plezier en niet te wachten op azijnpissers.

Voogd | 17-3-2017
Vraag me af waarvan we busgek betalen? En dat nog voor de onzin die deze persoon uitkraamt?

Piet | 17-3-2017
Volgens mij en ik kan mij natuurlijk vergissen is de Dekker hal tussen Zichtenburg en de Meppelwerf inmiddels eigendom van de HTM.
Lijkt mij wel een goede locatie, en anders is er bij Zichtenburg in de buurt ook nog veel HTM bezit.
Toekomstige opstelplaats Delft misschien ook een tijdelijke oplossing.

Frans van Zoest | 17-3-2017
Fijn weer van de gemeente, als het maar om geld gaat, dan kan alles en anders helemaal niets. Als de bussen buiten komen te staan is dat helemaal niet goed voor deze oude voertuigen. Wat dacht je van vocht, oude rubbers, condensvorming. Zou de FEHAC (Federatie Historische Voertuigen) niet met de gemeente in conclaaf kunnen?

busgek | 17-3-2017
Misschien iets voor die mooie praatjesmaker Baldewsingh die voor elke wijk volpropt met asoos die 99 2e kansen verdienen en die WIJ moeten betalen en waar WIJ elke dag last van hebben. En de gemeente die het volle pond vraagt voor zulke mooie leuke dingen. Gelukkig is die pvda weggevaagd maar zo`n gladjakker komt wel weer aan de bak in een ander functie. Gewoon houden die mooie bussen EN er mee rijden

Ed | 17-3-2017
Vervolg....

De CXX in Leidschendam is volgens mij nu een trampolinehal met de naam Trix.

Aat Hoogland | 17-3-2017
Daar ben ik al die jaren al bang voor geweest dat er een moment komt dat ze eruit moeten. Haagse Meester geeft al enkele mogelijkheden weer. Overdekte stalling vind ik heel belangrijk. Dit met het oog op vandalisme. Dat zien we ook gebeuren met historisch treinen die in de omgeven van Amersfoort en ook elders staan. Vol graffiti. De locatie waar de bussen nu staan is super. Schitterende bouwstijl die bijzonder goed past bij de bussen. Garage idee!!! Meende ooit gehoord te hebben dat dit gebouw al een bouwkundig monument is. Ik wil alle gemeenten in de omgeven van Den Haag oproepen om hier een mooie oplossing voor te vinden om een actieve Haags Bus Museum vereniging in hun midden te willen hebben. Aat Hoogland.

Ed | 17-3-2017
@Haagsche Meester

Misschien de oude CXX stalling in Leidschendam?

Haagse_Meester | 17-3-2017
Waarom heeft de gemeente die overeenkomst opgezegd? En op welke termijn?

Alternatieve locaties zijn schaars, ik neem aan dat CXX ook geen ruimte vrij heeft (Houtwijklaan, Delft, L`dam). Wellicht zou het onderzoekscentrum aan de Lange Kleiweg in Rijswijk een mogelijkheid zijn. De bussen staan dan niet binnen, maar wel op een afgesloten terrein. Het oude postkantoor aan de Steenplaetsstraat (ook Rijswijk) is ook vrij ruim, maar zo te zien nog in gebruik. Aan de Nijverheidsstraat, stukje verderop, is een groot braakliggend terrein waar bouwplannen voor zijn, maar nog niet ontwikkeld. In Delft is ook het voormalige Calvé terrein (bijna) leeg. Vlakbij het Groene Kerkje in Oegstgeest is ook een voormalig marine terrein, dat ligt al járen braak.

Hmmm, er zijn toch meer mogelijkheden dan gedacht, daar kan de gemeente vast wel wat mee!

rangeerder | 17-3-2017
jammer dat groep de Mos niet meedeed met de 2e kamer verkiezinge
n.
Richard de mos komt tenminste voor belangryke zaken op.

zo,ze durven.
444.000 euro huur.


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 24 MAART 2017

 - Woontorens op Grotiusplaats: beeldbepalend en gevarieerd

 - Vanaf zondag geen contant geld meer in bussen GVB


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 23 MAART 2017

 - Groep de Mos: Bus niet meer dwars door Duindorp? - 10 reacties

 - Nieuwe fase voor bouw station Lansingerland-Zoetermeer (Bleizo) - 4 reacties

 - Arriva en de provincie ondertekenen uitvoeringsovereenkomst elektrische bussen - 4 reactiesGelezen: 2763 keer.