Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 27-4-2017, 20:42 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 17 maart 2017 om 14:07 uur. 

Eerste nieuwe Sprinter verlaat Spaanse fabriek

ROTTERDAM - In 2018 komen de eerste nieuwe Sprinters van treinfabrikant CAF op het spoor in Nederland. Een volgende belangrijke stap naar dit moment is gezet: de eerste Sprinter heeft de fabriekshal in Spanje verlaten.Deze trein gaat nu naar Velim in Tsjechië voor de circuittest. Een volgende trein gaat naar Wenen voor de klimaattest. Hierna komen de trein naar Nederland voor een uitgebreid test- en toelatingsprogramma. Treinbouwer CAF maakt in totaal 118 sprinters voor NS.

De nieuwe Sprinters die CAF voor NS bouwt zijn gebaseerd op een bestaand treinontwerp (platform), aangepast aan de laatste Nederlandse en NS eisen. De nieuwe Sprinters zijn echte forensentreinen met zowel zit- als staplaatsen, brede gangpaden, ruime balkons en zoveel mogelijk doorkijk door de trein. Verder krijgt de trein een ruim (rolstoeltoegankelijk) toilet, stopcontacten en USB-aansluitingen in de 1e en 2e klas en speciale afvalbakken op de balkons met gescheiden afvalinzameling. De gelijkvloerse trein is goed toegankelijk voor rolstoelers of mensen met een kinderwagen, door de aanwezigheid van schuiftreden kunnen zij eenvoudig de trein in.

NS investeert €2,5 miljard in nieuwe en gemoderniseerde treinen van NS. Eind 2016 zijn de eerste van 58 nieuwe Sprinters van Stadler ingestroomd. Ook volgen vanaf 2018 de 118 nieuwe Sprinters van CAF. Vanaf 2021 stromen de eerste van de 79 nieuwe Intercity’s in van Alstom.

Het productieproces van de trein kun je hier bekijken. Mail deze pagina HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 27 APRIL 2017

 - Trolleyvloot Arnhem gemoderniseerd - 5 reacties

 - 5000 verkeerslichten, maak ze energieneutraal - 2 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 26 APRIL 2017

 - CDA en VVD: Snel aan de slag met nieuwe Aso-wet - 2 reacties

 - Opening Japanse tuin in ClingendaelGelezen: 839 keer.