Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 25-3-2017, 19:07 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zondag 19 maart 2017 om 14:58 uur. 

VVD Rotterdam: Nieuwe metroverbinding Zuid opnemen in verkeersplan

ROTTERDAM - Er moet een metroverbinding tussen Kralingse Zoom en Rotterdam Zuid komen. Dat stelt VVD-raadslid Jan-Willem Verheij. Vorig jaar diende de liberaal al een motie in om opnieuw onderzoek te doen naar de mogelijkheden maar nu lijkt het plan wéér een stapje dichterbij.“Wethouder Langenberg (D66) heeft namelijk onlangs tegenover het AD Rotterdams Dagblad laten weten best wat te voelen voor het verbeteren en uitbreiden van de metro op Zuid. Dat is een boodschap die helemaal in ons straatje ligt en daar zijn wij erg blij mee. Tegelijk is het teleurstellend dat in het nieuwe verkeersplan van het college, deze metrolijn niet is opgenomen. Dat zou een gemiste kans zijn” stelt Verheij.

De nieuwe lijn zou moeten lopen van Kralingse Zoom via het Stadionpark naar Ahoy en Zuidplein. Op termijn kan de lijn doorgetrokken worden naar Stadshavens en station Schiedam Centrum. Volgens het liberale raadslid is het nú het moment om met een nieuwe metroverbinding aan de slag te gaan. Verheij: “In 2008 heeft de gemeente onderzoek gedaan naar de OV-bereikbaarheid op Zuid. Toen al werd dit als een kansrijke ontwikkeling gezien. Denk niet alleen aan het infrastructurele verhaal, maar ook aan de sociale impact die het heeft op de wijken op Zuid. Ook voor een eventuele stadionontwikkeling is goede bereikbaarheid van groot belang. Ook dat is al jaren geleden door de gemeenteraad vastgelegd. Inmiddels zijn we negen jaar verder en is het de hoogste tijd om papier in realiteit om te zetten.”

De VVD Rotterdam vindt het van groot belang dat er hoogwaardig openbaar vervoer tussen noord en zuid komt. Mede omdat het huidige metronetwerk in Rotterdam tegen de maximum capaciteit aanloopt en het aantal knelpunten de komende jaren alleen maar zal toenemen. “Met name op de rivierkruisingen en op de centrale delen van het netwerk gaat het nog lastig worden. Een kersvers ov-traject zou hieraan een einde kunnen maken. Hopelijk voegt wethouder Langenberg daad bij woord en gaat dit VVD-plan er komen,” aldus Verheij.

 Mail deze pagina 


B. Alberda | 20-3-2017
Ik neem aan dat de lijn wel via NS station Lombardijen komt te lopen? Daar ligt zelfs nog een metrotunnel onder `voor het geval dat`.

Wat betreft de Kuip hoeven ze geen moeite te doen lijkt me, de nieuwe Kuip komt vrij dicht bij NS station R`dam Zuid en iets verder metrostation Rijnhaven te liggen.

Remco | 19-3-2017
Hoeveel het er precies zijn weet ik ook niet, maar ik zie heel veel overstappers op Beurs als ik met de metro ga. Dat er geen drukke buslijn is tussen Zuidplein en Kralingse Zoom is niet relevant, omdat op die afstand de metro met overstap veel sneller is. Ik vind die nieuwe lijn geen raar idee, als je bedenkt dat Zuidplein een belangrijk OV-knooppunt is en er rond Kralingse Zoom veel bedrijven en de universiteit zijn gevestigd. Bovendien geeft die lijn aansluiting op de grote oostelijke wijken.

Voogd | 19-3-2017
Het lijkt me wel dat als het Feyenoord-city project wat wordt, nieuw stadion, tevens toeritische attractie, en heel veel nieuwe woningen en hopelijk permanente werkgelegenheid, dat er behoefte zal zijn aan veel meer OV dan nu.

oosterling | 19-3-2017
ja vervoersvraag is hoog voor deze metrolijn kan men nadien mogelijk ook via Schiedam centrum door rijden naar Hoek van Holland .
en of aftakken in latere jaren van Maassluis naar Naaldwijk en of Den Haag Kijkduin als kopeindpunt ipv lijn 36 van connexxion

erven sleeboom | 19-3-2017
De Hofpleinlijn was er al en voorzag al in een gebleken behoefte, die sindsdien nog veel groter is geworden, bijvoorbeeld doordat lijn E veel dieper in Rotterdam doordringt en doordat ook onderweg meer woningen zijn gebouwd. Dat is mooi.
Maar ik heb nog niet gezien dat er een onderzoek is geweest waarvan de conclusies de grote investeringen in een metrolijn tussen Kralingse Zoom en het Zuidplein rechtvaardigen. Het bovengenoemde VVD-raadslid dringt op zo`n onderzoek aan, nou, doe dat dan maar, zou ik zeggen. Misschien levert dat een grote vervoersbehoefte op tussen Kralingse Zoom en Zuid, wie weet... maar ik denk eerder dat het overstapstation Beurs voorlopig nog wel aan die behoefte zal voldoen.
Bedenk ook dat Stadion en Ahoy wel grote incidentele vervoersstromen opleveren, maar geen structurele, de hele dag door.

Joost (MHW) | 19-3-2017
@Sleeboom

Een metroverbinding creëert ook voor een groot deel uit zichzelf meer vraag, zie bijvoorbeeld het verschil in reizigers tussen de oude NS Hofpleinlijn en de huidige metroverbinding.

Sammy | 19-3-2017
Gaat waarschijnlijk tussen Zuidplein en Kralingse Zoom voor meer overlast bezorgen (zware busverbinding). Light rail lijkt mij naar mijn weten vele male beter.

erven sleeboom | 19-3-2017
Tsja... ik heb de lijnennetkaart van de RET bestudeerd om te kijken of er nu een zware busverbinding is tussen Kralingse Zoom en het Zuidplein. Want die zou toch wel volledig overbelast moeten zijn om te worden vervangen door elke 10 minuten een metrotrein van zes rijtuigen. Maar nee... bestaat niet, voorzover ik kan zien.
Zouden we dan niet eerst `s die buslijn op poten zetten...?

Sammy | 19-3-2017
Er was weleens eerder sprake dat er een metro-verbinding moest komen tussen Zuidplein via Stadionpark naar Kralingse Zoom. Maar wat nog onduidelijk is welk jaar de Metro tussen Zuidplein en Kralingse Zoom gaat komen. 3 vragen hierover:

Vraag 1:
Welk jaar gaat de metro tussen Zuidplein en Kralingse Zoom rijden?

Vraag 2:
Waarom moet deze metro tussen Zuidplein en Kralingse Zoom rijden?

Vraag 3:
Gaat de metro tussen Zuidplein en Kralingse Zoom door naar Alexanderium en vervolgens naar Binnenhof of Nesselande?


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 25 MAART 2017

 - Weer bomen op halte Bierkade en het Zieken - 2 reacties

 - Oudejaarsavond in Amsterdam nu mèt openbaar vervoer - 1 reactie


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 24 MAART 2017

 - Woontorens op Grotiusplaats: beeldbepalend en gevarieerd - 14 reacties

 - Vanaf zondag geen contant geld meer in bussen GVB - 10 reactiesGelezen: 458 keer.