Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 27-4-2017, 14:47 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 24 maart 2017 om 12:23 uur. 

Woontorens op Grotiusplaats: beeldbepalend en gevarieerd

DEN HAAG - De Grotiusplaats – een al 25 jaar braakliggend stuk binnenstad – krijgt eindelijk een invulling. Wethouders Joris Wijsmuller en Boudewijn Revis hebben de handen ineen geslagen met ontwikkelaar Provast om een aantrekkelijk nieuw en divers woonmilieu mogelijk te maken aan de stadsentree.In twee woontorens komen ruim 500 appartementen, variërend van woningen met sociale huurprijzen, via middeldure huurwoningen tot mogelijk ook koopwoningen. De twee torens gaan, met een hoogte van 120 en 100 meter, zichtbaar bijdragen aan de Haagse skyline. De Grotius I en II vormen bovendien het startpunt van de complete make-over van het gebied ten oosten van het Centraal Station, inclusief het deels overkappen van de Utrechtsebaan en het doortrekken van voetgangersroute richting Bezuidenhout.

De woontorens op de Grotiusplaats, gelegen tussen de Utrechtsebaan en het Centraal Station, worden ontworpen door Winy Maas van architectenbureau MVRDV en ontwikkeld door Provast. De duurzame gebouwen krijgen gevels van natuursteen en hout, een transparante commerciële plint met onder meer horeca en dienstverlening en een ondergrondse parkeergarage. Wethouder Joris Wijsmuller (Stedelijke Ontwikkeling en Wonen): "Dit woningprogramma maakt wonen in hartje stad toegankelijk voor een hele brede doelgroep, inclusief 120 appartementen met sociale huurprijzen. Groen, duurzaam en alle stadse voorzieningen binnen handbereik: dit is het stedelijk wonen van de toekomst."

Wethouder Boudewijn Revis (Buitenruimte): "Met de investering in de buitenruimte wordt de voetgangersroute ‘De Haagse Loper`, de route die leidt van het Centrum en het Centraal Station naar de Theresiastraat en het Beatrixkwartier afgemaakt. De groene overkluizing van de Utrechtsebaan wordt een prettige verblijfsplek direct aan ‘De Haagse Loper`. Door als gemeente te investeren in een aantrekkelijke buitenruimte worden de investeringen van bedrijven aangejaagd. Ook hier is dat het geval."

Martijn Dirks, partner bij ontwikkelaar Provast is trots op de plannen: "Dit prachtige project van de hand van toparchitect MVRDV is een schoolvoorbeeld van urban living. De belangstelling van beleggers voor dit landmark is dan ook groot. Grotius is één van de beeldbepalende projecten waarmee Provast de komende jaren bijdraagt aan het nog aantrekkelijker maken van het Haagse centrum. Alleen al in het populaire middensegment ontwikkelt Provast er ruim 1800 woningen."

Het sinds 1992 braakliggende terrein van de Grotiusplaats was jarenlang een beoogd kantorenlocatie. De gewijzigde marktomstandigheden en de behoefte van Den Haag om de bevolkingsgroei op te vangen met compacte stedelijke bouw, met name rond de OV-knooppunten in de stad leidden tot de huidige plannen. Naar verwachting kan Provast begin 2018 starten met de bouw van de woningen en parkeergarage, waarna de gemeente in 2019 begint met de werkzaamheden voor de overkapping Utrechtsebaan. In 2020 kan dan na oplevering van de woningen de nieuwe buitenruimte worden ingericht.

 Mail deze pagina HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 27 APRIL 2017

 - Trolleyvloot Arnhem gemoderniseerd

 - 5000 verkeerslichten, maak ze energieneutraal


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 26 APRIL 2017

 - CDA en VVD: Snel aan de slag met nieuwe Aso-wet

 - Opening Japanse tuin in ClingendaelGelezen: 723 keer.