Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 26-4-2017, 20:32 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 24 maart 2017 om 12:23 uur. 

Vanaf zondag geen contant geld meer in bussen GVB

AMSTERDAM - Vanaf aanstaande zondag kan er niet meer met contant geld worden betaald in de bussen van GVB. Twee maanden geleden verdween het contant geld al uit de nachtbussen van GVB.Directe aanleiding voor deze maatregel is een aantal busovervallen, begin vorig jaar. In de loop van dit jaar zullen ook in de trams van GVB pinapparaten worden geïnstalleerd. Aan het eind van dit jaar zal het OV in Amsterdam volledig ‘cashloos` zijn.

Veiliger
GVB-directeur Alexandra van Huffelen is blij met de vaart die in het project zit. ‘In februari 2016, na zes incidenten in drie maanden tijd waarbij busbestuurders werden bedreigd door overvallers, konden we niet anders dan onmiddellijk ingrijpen. We hebben meteen het aanwezige depot verlaagd en zijn direct aan de slag gegaan met het testen en inbouwen van pinapparaten in onze bussen. En nu zijn we zover dat alle bussen daadwerkelijk cashloos zijn. Dat maakt het werk voor onze busbestuurders stukken veiliger.`

OV-chipkaart
De handigste manier van betalen voor je reis is en blijft natuurlijk de OV-chipkaart. En als je geen OV-chipkaart hebt, is het verstandig om een kaartje bij een verkooppunt aan de wal te kopen. Dit scheelt oponthoud bij het instappen. De pinapparaten aan boord van de voertuigen bieden vooral een oplossing voor incidentele reizigers of toeristen die nog geen kaartje hebben voordat ze aan boord gaan. Contactloos pinnen met de bankpas verdient de voorkeur, want dat gaat sneller dan het traditionele pinnen. Tevens kan er met creditcard worden betaald.

 Mail deze pagina HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 26 APRIL 2017

 - CDA en VVD: Snel aan de slag met nieuwe Aso-wet

 - Opening Japanse tuin in Clingendael


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 25 APRIL 2017

 - Museon ontdekt uniek filmmateriaal over dagelijks leven in Den Haag - 3 reactiesGelezen: 416 keer.