Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 23-11-2017, 20:37 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zaterdag 22 april 2017 om 13:34 uur. 

D66: Den Haag krijgt de stadsentree die het verdient

DEN HAAG - D66 is blij dat Den Haag bij Hollands Spoor eindelijk de stadsentree krijgt die het verdient. Deze week kondigde wethouder Joris Wijsmuller renovatie van het grote belastingkantoor schuin tegenover het station aan.Het kleine kantoor is enige tijd geleden omgetoverd tot studentenappartementencomplex en het grote kantoor wordt dus ook aangepakt. D66-raadslid Daniël Scheper: “Als dit pand ook is opgeknapt, kunnen bezoekers die via Hollands Spoor de stad binnenkomen eindelijk op een fatsoenlijke manier kennismaken met de stad.”

Stationsplein
De slechte staat van het grote voormalige belastingkantoor is al jaren een doorn in het oog. Op dit moment is de eerste aanblik van stadsbezoekers nog een verloedert gebouw. Daarom is vernieuwing van het oude gebouw ook zo ontzettend belangrijk, vindt D66. Volgens de gepresenteerde plannen wordt het gebouw niet alleen mooier, maar krijgt ook belangrijke nieuwe functies. In het pand komen 66 middeldure huurappartementen. Ook wordt er in het gebouw ruimte gemaakt voor een hotel met maar liefst 199 kamers. De winkels die al enige tijd op de begane grond van het voormalige belastingkantoor zitten, kunnen in de nieuwe plannen blijven bestaan.

Bouw
De start van de bouw staat nu gepland voor augustus van dit jaar. Als alles goed verloopt is de renovatie eind 2018 klaar. Ongeveer gelijktijdig met de renovatiewerkzaamheden van het voormalige belastingkantoor, starten ook de grootschalige werkzaamheden voor de herinrichting Stationsplein bij Hollands Spoor. Uiteindelijk zullen alle werkzaamheden leiden tot een mooie entree van Den Haag, zoals D66 al jaren voor ogen heeft.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 23 NOVEMBER 2017

 - CDA: Gemeente moet OV Stadsdeelkantoor Leyweg meer stimuleren - 1 reactie

 - FNV: Acties bij streekvervoer op komst


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 22 NOVEMBER 2017

 - AD: HTM-ers boos over uitstel cashloos betalen - 3 reacties

 - Groep de Mos wil latere trein vanaf Den Haag CS - 8 reacties

 - CNV: Werknemers en klanten busbedrijven dupe van nieuwe Europese regelsGelezen: 1197 keer.